Už v půl dvanácté se u obřadní síně začali scházet první smuteční hosté. Moderátor Aleš Háma. „Pro mě v něm byla obrovská radost ze života a odžitá zkušenost. Pořád se tak potutelně usmíval, jako že my víme, to byl Wabi. Často jsme spolu hrávali, pili, on byl hrozně veselý člověk. On to neměl nikdy jednoduchý, ale pořád se usmíval a měl radost ze života,“ netajil se Aleš, který byl rodinou požádán, aby promluvil nad rakví. „Snad mu neudělám ostudu,“ dodal Háma.

Video
Video se připravuje ...

Hlas na pohřbu Wabiho Daňka (†70): Rozesmál veselou historkou! David Turek, Jan Jedlička

Aleš Háma
Autor: David Malík

Poslední sbohem přišla dát Wabimu i jeho rodinná přítelkyně, vdova po Petru Haničincovi Radka. „Vůbec jsem netušila, že je tak vážně nemocný. Naposledy jsme se viděli v srpnu, pak jsme byli v telefonickém spojení. Byl to člen naší rodiny, léta se přátelil s mým manželem. Říkala jsem mu bráško. Bude mi moc chybět,“ prozradila se slzami v očích Haničincová.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Wabi Daněk (†70): Zhroucená Radka Haničincová: Říkala sem mu brácho… David Turek, Jan Jedlička

Radka Haničincová
Autor: David Malík

„Poslední dobou odchází tolik originálů a Wabi originál byl,“ řekl Ivan Hlas, který dlouhou dobu věděl, že je jeho kolega nemocný, ale věřil, že se z toho dostane.

Ivan Hlas
Autor: David Malik CNCenter as / Blesk

Mezi smutečními hosty byl i muzikant a otec Lucky Vondráčkové Jiří nebo bývalý boxer Rosťa Osička.

Pohřeb Wabiho Daňka
Autor: David Malík

Zpívající právník Ivo Jahelka. „Léta jsem k němu vzhlížel a byl jsem rád, když jsme se sešli na jednom pódiu. Naprostý pohodář, nikdy jsem ho neviděl rozčileného. Věděl jsem, že je nemocný, ale věřil jsem, že se stane nějaký zázrak,“ řekl Blesk.cz muzikant.

Ivo Jahelka
Autor: David Malík, Martin Hykl

Poslední rozloučení si nenechala ujít zpěvačka Aneta Langerová v doprovodu bratra Nikoly.

Aneta Langerová
Autor: David Malík

I když se Igor Bareš potkal s Wabi jen jednou v životě, tak se s ním přišel rozloučit. Potkali se na festivalu pro mentálně postižené Mentalpower, kde písničkář vystoupil.

Obřadní síň byla zaplněná do posledního místa. Krátce po čtvrt na jednu rozloučení zahájila Wabiho Píseň, co mě učil listopad.

Pohřeb Wabiho Daňka
Autor: David Malík, Martin Hykl

Schody před katafalkem byly obloženy květinami a věnci. Jeden z nich poslal i prezident Miloš Zeman.

Pohřeb Wabiho Daňka
Autor: David Malík, Martin Hykl

Do první řady usedla první dáma country Věra Martinová.

Pohřeb Wabiho Daňka
Autor: David Malík, Martin Hykl

Se zpožděním, ale přece, přišel scenárista a herec Zdeněk Svěrák. Ale nedostal se dál než mezi dveře.

Zdeněk Svěrák
Autor: David Malík, Martin Hykl

Rodina si nepřála osobní kondolence, v síni bylo rozmístěno několik kondolenčních knih, kde se lidé mohli se svým Wabim rozloučit.

Pohřeb Wabiho Daňka
Autor: David Malík, Martin Hykl

Obřad je u konce a smuteční hosté opouštějí síň strašnického krematoria.

Wabi Daněk měl léta problémy s nadměrným užíváním alkoholu a divokým životním stylem. Ale před sedmi lety přestal úplně pít, akorát si ponechal kouření.

Skvělého hudebníka dohnala rakovina močového měchýře. „Proto byl tak pohublý. S rakovinou močového měchýře bojoval dlouho, asi čtyři roky, ale nakonec ho dohnala,“ prozradil Blesku jeho kamarád Milan Pitkin (67). „Byl jsem u něj před týdnem a bylo nám jasné, že to bohužel takhle dopadne. Nevypadal dobře, jenom ležel. Všichni jsme věděli, že to nebude mít dlouhého trvání. Je dobře, že odešel v kruhu rodinném, tedy doma, a ne v nemocnici,“ dodal člen Banjo Bandu Ivana Mládka (75).

VIDEO: Zemřel Wabi Daněk (†70): Poslechněte si jeho slavnou Rosu na kolejích.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Wabi Daněk (†70): Poslechněte si jeho slavnou Rosu na kolejích. 

Fotogalerie
82 fotografií