Tomáš si dlouho myslel, že je plechový a nesmrtelný. Během své kariéry byl vážně zraněný minimálně, ale příšerná životospráva, alkohol a cigarety mu to o pár let později spočítaly.

"Dneska, kdybych šel na rentgen, tak mi řeknou, že moje tělo co do opotřebovanosti odpovídá šedesátiletému člověku. Kyčle mám v horším stavu než leckterý dědeček. Jen na holeni, když si ji přejedu rukou, mám od soubojů tolik děr, že je ani nedokážu spočítat. Jizvy po celém těle, když se chvíli nehýbu, začnou mě bolet záda a klouby, cítím dopředu každou změnu počasí. To jsem nikdy předtím nemíval," popisuje své tělo v knize Děkuju fotbalista.

Řepka vzpomíná, kolikrát hrál v bolestech. "Kupoval jsem si léky na bolest po krabicích. Ty čtyřstovkové už mi nezabíraly, a tak jsem měl speciální na předpis od doktora šestistovky. Jak říkám, moje tělo prostě všechno potřebuje mít extra. Tlustá krabička mi vydržela na týden. Před zápasem jsem někdy dal i dva a po zápase vždycky hned jeden. Potřeboval jsem to svoje tělo nějak otupit, abych ho tolik necítil. I díky tomu jsem pak mohl jít do těch obranných soubojů," tvrdí Tomáš.

V knize přiznává, že se na léky naučil pít alkohol, druhý den neměl žádné kocoviny a mohl klidně odehrát zápas.

VIDEO: Kristelová o Řepkovi: Je to módeman, v koupelně bývá déle než já!

Video
Video se připravuje ...

Kristelová o Řepkovi: Je to módeman, v koupelně bývá déle, než já! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
60 fotografií