V roce 2013 se NightWork definitivně rozpadl. I když byli na vrcholu, tak mezi členy to skřípalo jak ve starých pendlovkách. Na jedné straně Vojta Dyk, který toužil po sólové kariéře, na druhé zbytek skupiny, která toužila po výdělcích. Chlapci si dali vzájemného padáka a každý si šel svou cestou. Nějaký čas na sebe házeli vinu. Dnes spolu už vystupují a nevyvracejí, že by se partička opět dala dohromady.

„Skupina je hroznej útvar. Nejlepší fáze je, když na začátku nefunguje a každej má hovno. Jak se to rozjede, je zle. To tihle to vydrželi ještě dlouho, ale je tedy fakt, že v tomhle věku je někdo vyhodil ze zaběhnutý kariéry, kterou teď nějak musejí nahradit,“ okomentoval video, kde čtyři vyhození členové vysvětlují, co se v kapele stalo.

Oznámení o rozpadu kapely, které se objevilo jen pár dní po vyprodané O2 areně, kde koncertovali, všechny šokovalo. „Nerozcházíme se ve zlém. Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak, a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi,“ napsali v prohlášení Michal Malátný a František Táborský. Podle Malátného se kapela dostala do stavu, kdy ztratila vnitřní chemii mezi všemi členy a bez ní už jim to dohromady nefungovalo.

Vyhození členové to ovšem vidí jinak. Podle nich to Malátný s Táborským v podstatě rozhodli za ně. 

VIDEO: Chinaski končí. Co vzkazují hudebníci, kteří s Malátným nepokračují?

Fotogalerie
23 fotografií

Michal Malátný
Autor: Reprofoto FTV Prima