Zákrok podle televize Nova trval několik hodin a lékaři k němu přistoupili kvůli režisérově zhoršenému zdravotnímu stavu. Podle informací Blesku se měl Menzel před hospitalizací vracet ze zahraniční cesty. Co přesně se v režisérově hlavě dělo, není úplně jasné. Podle informací televize šlo patrně o zánět mozkových blan způsobený přechozeným zánětem středního ucha.
Režisérova manželka Olga je v neustálém kontaktu s lékaři a pendluje mezi domovem a nemocnicí. „Hlídám Olince děti, teď tady není. Mám něco vyřídit?“ prohlásila do telefonu její kamarádka, když jsme se Menzelové snažili v úterý večer dovolat a přesněji zjistit, jak na tom její manžel je. "Já vám k tomu neposkytnu žádnou informaci. Nezlobte se, to jsou soukromé záležitosti," řekla Menzelová TV Nova.

Podle přátel byl Jiří Menzel ještě před pár dny naprosto v pořádku. I on se tak sám cítil, což potvrdil kamarádce Martině Formanové do telefonu, která v Praze začátkem měsíce představila svou poslední knihu. „Daří se mi skvěle, jen musím pracovat,“ tvrdil jí. A jen pár dní nato už skončil v nemocnici.

VIDEO: Olga Menzelová promluvila o nemocném manželovi Jiřím! Režisér má stále berle.
Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová promluvila o nemocném manželovi Jiřím! Režisér má stále berle. Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
49 fotografií