Původně šel jen na transplantaci ledvin s tím, že za měsíc či dva po rekonvalescenci bude zase fit a jeho život půjde dál. „Jenže to dopadlo úplně špatně, byl to hroznej šok,“ vysvětlil Jančařík v Rozstřelu na idnes.cz.

„Mícha není sice přerušená, ale je výrazně porušená. A podle nových zpráv od neurochirurgů ty prognózy nejsou ani teď vůbec optimistické. Perspektiva není růžová, ale já věřím, že zázraky se dějí, a že to dáme nějak dohromady,“ nepřestává doufat moderátor upoutaný na invalidní vozík.

Obrátil se proto i na jiné specialisty a intenzivně se věnuje alternativní léčbě. „Zpráva od neurochirurgů mě nepotěšila, což mě dostalo na nějakou dobu zase dolu. Ven mi z toho pomohli zase až jiní doktoři, kteří to vidí zase z jiného úhlu. Snažím si zkrátka najít cestu, jak to zlepšit. Hodně mi pomáhá akupunktura, díky ní vidím takové to světýlko na konci tunelu,“ přiznal Michal.

A přestože působí jako silný chlap, který nic nevzdává, jeho zranění se neobešlo bez slz. „Slzy byly určitě, bez toho to ani nejde. Člověk se tím uvolní a může jít dál a já se za slzy nestydím,“ svěřil se Jančařík s tím, že nad vodou ho drží rodina, děti a také práce, do které se mohl vrátit. „Jelikož mi nepřiznali žádný důchod, pracovat musím,“ dodal na závěr.

VIDEO - Zpověď těžce nemocného Jančaříka: Nemůžu na nohy, natekla mi krev do míchy...

Video
Video se připravuje ...

Zpověď těžce nemocného Jančaříka: Nemůžu na nohy, natekla mi krev do míchy... TV Nova

Fotogalerie
34 fotografií