Kapela si na vyřazení postěžovala na své facebookové stránce. "Joakim byl včera vyřazen z Českého slavíka. Jeho jméno bylo vyloučeno z hlasování bez jakéhokoliv oficiálního prohlášení. Masivní skupina stovek až tisíců českých fanoušků Joakima podpořila a věříme, že organizátoři Českého slavíka se báli, že by vyhrál někdo jiný. Odstraněním Joakima můžou všichni lidé z České republiky spát s klidným vědomím, že Karel Gott znovu zvítězí a znovu a znovu. Nikdy nezapomeneme na vaši fantastickou podporu, nikdy!!," napsala světově známá kapela na svůj facebookový profil, který má bezmála milion fanoušků. A ti teď neskrývají rozhořčení.

Blesk.cz požádal o vysvětlení přímo pořadatele. A tady je: "Slavík je anketa, která má za cíl mapovat českou populární hudbu a podporovat české pěvecké a hudební talenty. Interpreti, kteří mají v rámci dvojího občanství také české občanství, ale trvale působí na hudební scéně jiné země, tomuto záměru neodpovídají. Podmínkou zařazení do ankety bylo dosud pouze české občanství. Letos jsme tuto podmínku v pravidlech rozšířili o fakt, že také působí na české hudební scéně jako scéně mateřské. Tato pozměněná pravidla byla zveřejněna 3. října současně se zahájením hlasování. Pravda ovšem je, že jméno Joakim Brodén zůstalo v nápovědě pro hlasování pomocí on line formuláře. Za to se omlouváme. Nejde ale o nominace. Pouze zde pro zjednodušení hlasování automaticky uvádíme podle abecedy jména všech, kteří v loňském roce získali od fanoušků minimálně 50 bodů. V loňském roce se ale Joakim Brodén umístil v anketě v souladu s pravidly. Tato změna pravidel platí obecně pro všechny, nejen pro Joakima Brodéna," sdělil Blesk.cz pořadatel ankety Jaroslav Těšínský. 

Padla otázka, co Ewa Farna, která má rovněž dvojí občanství - české a polské. "Ewa je úplně jiný případ. Její mateřskou scénou je Česko a ne Polsko, takže může být v anketě. Začínala v Česku a stále tady vystupuje víc než v Polsku, kde jen hostuje. Karel Gott také hostuje v Německu," dodal Těšínský.

VIDEO: Ewa Farna ulovila Jágra! Zatančil jí v klipu! Naučila ho to jeho Veronika?

Video
Video se připravuje ...

Ewa Farna ulovila Jágra! Zatančil jí v klipu! Naučila ho to jeho Veronika? Markéta Reinischova, Petr Soukup

Fotogalerie
39 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Farna o své přemožitelce na cenách Anděl Báře Polákové: Není to pro mě konkurentka! Petr Soukup,Markéta Reinischová