Herečku Janu Štěpánkovou si diváci asi nejvíce pamatují coby anestezioložku Danu Královou v Nemocnici na kraji města. Ráznou doktorku v seriálu miloval mladý doktor Peterka v podání Oldřicha Kaisera (62), ale její největší láskou byl jiný lékař. S Vladimírem Řehořem alias Gregorym, kterého ztvárnil František Němec, se měli dokonce brát. On ale místo toho odjel za prací do Alžíru a ona s ním neodjela.

Nyní se herecká esa znovu pracovně setkala. Společně se totiž představí v divadelní hře Pardál. Inscenace pod taktovkou režiséra Ladislava Smočka pojednává o lidském mozku napadnutým Alzheimerovou chorobou a premiéru bude mít 6. prosince.

„Víte, když jsem dostala text byla jsem trošku bezradná, jak to budu hrát,“ prozradila Štěpánková, která se proslavila i rolí v seriálu Taková normální rodinka. S úlohou tedy trochu bojovala, nakonec je ale ráda, že na nabídku kývla. „Není to hra, která si v poklidu plyne, je náročná a určitě hodně zajímavá,“ dodala herečka na tiskové konferenci.

Určitě je ráda, že si může zahrát právě s Františkem, kterého zná už léta. Ten mimo jiné odtajnil, že Alzheimer mu není tak úplně cizí. „Alzheimer určitě lidi trochu děsí, asi všichni známe ze svého okolí lidi, kteří tou chorobou trpí. Pardál ale ukazuje, že s ní člověk není sám a opuštěný, že má někoho, kdo mu pomůže, kdo za něj myslí, že má někoho, kdo ho má rád. A to je ono optimistické a příjemné vyznění,“ vysvětloval představitel Luboše z nesmrtelných komedií s Tomášem Holým (†21) Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

VIDEO: V Nemocnici na kraji města zářila Eliška Balzerová coby doktorka Alžběta Čeňková. V seriálu neměla zrovna štěstí na muže, v reálu je ale šťastně vdaná. Jak to mezi partnery jiskří?

Video
Video se připravuje ...

Rozzářená Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky! Blesk TV

 

Fotogalerie
34 fotografií