„Já jsem do toho nějak moc nechtěl,“ prozradil v rozhovoru pro Šíp Laufer o roli Leo Kohna. Tu ztvárnil hned ve čtyřech Kameňácích, z nichž měl první tři pod taktovkou režisér Zdeněk Troška (64). Kritika sice filmové komedie složené ze známých vtipů ztrhala, ale o diváky snímky nouzi nemají a stále patří k nejčastěji reprízovaným snímkům v televizi.

„Víte, proč já jsem do toho šel nakonec? Protože mi bylo dovoleno, aby ta postava toho Kohna byla hodně svá. Já jsem tam nemusel být sprostý, jen jsem glosoval. A ta figura rostla a zůstala skoro nejvíc v povědomí,“ vysvětloval své rozhodnutí zpěvák, který má na natáčení poměrně hezké vzpomínky.

Některé pověstné hlášky přitom prý vymyslel sám. Inspiraci ovšem nebral ze skutečného života, jelikož měl podle svých slov velmi hodnou tchyni. Často ho ale při natáčení něco jízlivého napadlo při pohledu na kyselý obličej nenáviděné filmové tchyně.

Jednou proto Troškovi navrhl, že bude v jedné scéně improvizovat. „Švenknul na mě a já řekl: ‚Proč já si tenhle ksicht nemůžu odepsat z daní.‘ A už to tam zůstalo,“ odtajnil herec, podle nějž byla ale představitelka nesnesitelné ženy ve skutečnosti úplně jiná. „Ona byla tak bezvadná a hodná paní,“ složil poklonu herečce Evě Tauchenové (†79), která v roce 2003 zemřela.

VIDEO: Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí!

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Svůj smysl pro humor může Laufer ostatně nyní předvést i na jevišti. V novém muzikálu Michala Davida (57) totiž hraje šaška. Rozhodně ho ale neuráží, že jeho postava má být pro smích. „Šašek u dvora je člověk, který je trochu jako cynický a říká si věci po svém. Už jsem hrál kardinála, papeže, Pána Boha, dokonce i ducha v Hamletovi a skončil jsem jako šašek,“ komentuje své působení v divadle Josef, jehož celé původní jméno zní Don José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer.

Úlohu v Divadle Broadway přitom alternuje s o mnoho let mladším Michalem Kavalčíkem (42) alias Rudou z Ostravy. Interpret hitu „Sbohem, lásko, já jedu dál“ má ale za to, že právě práce mu pomáhá, aby zůstal v kondici. „Nelenivím, vstávám brzo,“ prozradil svůj recept na věčné mládí. „Mám repasovaná kolena, úplně nová,“ přiznal ale také pro Šíp herec a dokonce zažertoval o tom, že by ho po smrti mohli rozebrat na součástky a prodat je dalším lidem.

Fotogalerie
35 fotografií