Pražská dopravní policie si na sobotu přichystala rozsáhlou kontrolu řidičů na silnicích. A v ulici 5. května se jim povedl i jeden nevšední „úlovek“… Ke kontrole bylo zastaveno i vozidlo České televize. A jeho posádka se nestačila divit!

Uvnitř seděli tři slavní čeští herci. Veronika Žilková, Vladimír Kratina a Otakar Brousek mladší. Brousek se tvářil, že z auta vystoupí a kameramanovi, který celou akci natáčel, něco vzkazoval. Nakonec však zůstal na svém sedadle vedle Veroniky Žilkové, která se za ním vyděšeně krčila. 

VIDEO policejní kontroly. Strážci zákona zastavili i auto České televize s trojicí slavných herců. Těm, podobně jako dalším kontrolovaným, se nelíbila přítomnost kamery.

Video
Video se připravuje ...

Hercům se nelíbilo, že je při silniční kontrole natáčel kameraman. aktu.cz

Jediný, kdo z auta skutečně vystoupil, byl nakonec Vladimír Kratina. Tomu se nelíbilo, že je kontrola natáčena kameramanem zpravodajského serveru Aktu.cz a svou nelibost dával najevo. Součástí akce byl ale také tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan, který mu hned začal vysvětlovat, že se jedná o preventivní akci, při které musí být zkontrolována všechna vozidla a dokumentace médii je v souladu se zákonem. 

Na to už Kratina zřejmě neměl co říct, a tak se vrátil zpátky do auta na sedadlo spolujezdce. Automobil plný herců z brněnské flotily České televize se potom vydal směrem na Brno. Kam měli umělci namířeno, nechtěli sdělit.

Během dvou dnů trvající rozsáhlé kontrolní akce bylo zatčeno 23 osob a strážníci uložili 249 blokových pokut celkem za 94 600 Kč. Zkontrolovali také 36 řidičů taxi, z nichž s 11 rovnou zahájili správní nebo příkazní řízení.

Fotogalerie
13 fotografií

Čtěte více na Blesk.cz:

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde >>>

Průzkumy volebních preferencí >>>

Jak volit s voličským průkazem >>>