Když už Karel Štědrý překonal všechny životní překážky, jako úmrtí první manželky, odchod ze Semaforu, nešťastný rozvod a v neposlední řadě také rakovinu střev v roce 2001, zákeřná nemoc se vrátila a napadla jeho prostatu. Ani tentokrát ale zpěvák nevzdal svůj boj a neztratil víru.

Astrolog mi řekl, že tady budu do devadesáti let. Já s tím počítám a já to neberu nijak jinak. Když onemocním, dobře, patří to k životu, ale zase se vyléčím. Když lyžuji, zlomím si žebra, žebra se uzdraví a zase už lyžuji dál. Ležím v nemocnici, prosím, chcete, tak si tu pár dní poležím, ale pak zase jdu hrát tenis,“ přiznal s úsměvem Štědrý před deseti lety. To bohužel netušil, že se astrolog sakra zmýlil a Karlův život ukončí Alzheimerova choroba o deset let dřív, než mu předpověděl. 

Nešťastná výpověď ze Semaforu

Osud se s Karlem Štědrým nemazlil, ale on si s ním uměl vždy hravě poradit. I přes velkou nechuť vystudoval vysokou školu železniční, aby měla maminka radost, ale nadále se věnoval muzice. Získal angažmá v Semaforu a spolu s Evou Pilarovou (78) a Waldemarem Matuškou (†76) se stali hvězdnou trojicí. Po jejich odchodu dal i on bez rozmyšlení výpověď na jevišti, čímž velmi zklamal Jiřího Suchého (86). Omluvil se mu až po 40 letech.

I se svou první manželkou Janou si zažil své. Byla starší a rozvedená, jemu bylo pouhých osmnáct, když se poznali na koupališti v Podolí. Randili spolu čtyři roky, z toho ji dva roky zapíral před rodiči. S pravdou šel ven až ve chvíli, kdy otěhotněla. Měli spolu dvě dcery Zuzanu a Terezu. Po dvaceti letech manželství je ale postihla tragédie. Lékaři našli Janě rakovinu, které bohužel podlehla. Na své dcerky (tehdy 13 a 18 let) zůstal sám.

Druhá žena je bila deštníkem

Po čase se zamiloval do krasobruslařky Evy Lenertové, ale manželství nevydrželo dlouho. „Byla to macecha se vším všudy. Občas přetahující záda deštníkem. Byla to všechno kamufláž, ale táta to neviděl,“ svěřila se ve 13. komnatě Karla Štědrého jeho dcera Tereza. Starší sestra Zuzana její slova jen potvrzuje. „Nerozuměly jsme si,“ dodala. Život se mu opět rozzářil, až když potkal svou třetí manželku Evu, s níž žil 33 let až do své smrti.

Fotogalerie
42 fotografií