Herzův zdravotní stav se v posledních měsících dost rapidně zhoršil. "Při životě mě udržují jenom prášky, vyléčit to nejde. Když se mi to zhorší, tak můžu mít i mozkovou mrtvici. Jediné řešení mé nemoci je smrt,“ řekl krátce předtím pro deník Aha! režisér. Jeho slova se bohužel vyplnila. Krátce poté udeřila mozková ataka, ze které se již plně nevzpamatoval. Kvůli té byl hospitalizovaný nejprve v nemocnici Na Homolce, odkud jej před nedávnem pustili do domácího ošetřování, kde se o něj až do konce starala jeho partnerka, herečka Martina Hudečková.

O úmrtí Juraje Herze před nedělní půlnocí informoval na svém facebookovém profilu slovenský herec známý také z nekonečného seriálu Ulice Andrej Hryc, kterému to telefonem zavolal Herzův bratr Ladislav.

Slovenská i česká kinematografie před chvílí utrpěla nenahraditelnou ztrátu. Jeden z nejúžasnějších režisérů, jakých jsem kdy potkal, pán Juraj Herz, odešel do režisérského nebe. Nikdy na tebe nezapomenu, Juraji, děkuji, že jsem mohl s Tebou pracovat. Odpočívej v pokoji,“ napsal herec Andrej Hryc.

Zpráva se okamžitě začala šířit po sociálních sítích. Desítky lidí začaly projevovat svou soustrast. Mezi nimi například herec Jan Hrušínský nebo režisér Jiří Strach

VIDEO: Juraj Herz zavzpomínal na natáčení Spalovače mrtvol.

Video
Video se připravuje ...

Herz vzpomínal na natáčení Spalovače mrtvol: „Komparzisté se báli, abychom je nespálili“ Tomáš Polák

"Má mě na starosti nesčetně lékařů a nikdo mi nedokáže pomoct," svěřil se Herz, který pro film objevil například Dagmar Havlovou a spolupracoval s těmi největšími hvězdami. Například s Rudolfem Hrušínským, Petrem Čepkem nebo Ivou Janžurovou.

VIDEO: O které slavné české herečce řekl, že je p*ča? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

BAAROVÁ BYLA PÍ.. PROHLÁSIL REŽISÉR JURAJ HERZ DAVID TUREK, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
21 fotografií