Štědrý coby jeden z předních hlasů české populární hudby 60. let, který působil v Redutě, Semaforu i Rokoku, v kariéře nezpomalil ani k stáru. Ačkoliv by měl jistě právo na prahu osmdesátky odejít do důchodu jako někteří z jeho kolegů, vystupoval dál.

Před dvěma lety tak spolu s dalšími «šedesátkovými» hvězdami, například Yvettou Simonovou (89), Josefem Zímou (85) či Evou Pilarovou (78), vyrazil na turné Evergreen. Tehdy Blesku prozradil, že by se nebránil ani účinkování v muzikálu. „Člověk neví, kdyby přišla nabídka, tak bych zvažoval,“ řekl tehdy zpěvák.

Nebyl si ale jistý, zda by to ve svém věku ještě zvládl. „Nevím, jestli bych udržel to tempo,“ dodal a odtajnil i to, jakým způsobem se udržuje v kondici. „Chodím s pejskem, kterého máme. Čivavu Edu, tak chodím s ním na procházku kolem mohyly a tak. Takže se snažím mít pohyb.“

Přesto už tehdy Karel nezastíral, že na tom ve skutečnosti zdravotně není nejlépe. „Já vždycky říkám, že udržuju tělíčko v chátrání,“ žertoval. „Dělám si občas takové výlety po doktorech a tak, ale zaplaťpánbůh, žena mě nenechá, abych zlenivěl. Toho času nemám tolik, abych zlenivěl,“ svěřil se Štědrý.

Fotogalerie: Zemřel zpěvák Karel Štědrý (†80)
119 fotografií

Bohužel, čas se mu v té době skutečně neúprosně krátil. I když byl velký bojovník a dvakrát v životě porazil rakovinu (prodělal tak neuvěřitelných 60 chemoterapií), souboj s osudem vyhrát nemohl. Poslední dobou navíc jeho stav komplikovala i Alzheimerova choroba. Kamarád Karla Gotta (78) ale přesto věřil, že má před sebou dalších deset let života.

„Od astrologa mám předpovězeno, že tu budu do devadesáti,“ tvrdil ještě v létě Blesku. V úterý 7. listopadu však v ranních hodinách nemoci podlehl. Podle jeho neteře Ivany Štědré zesnul Štědrý v jedné pražské nemocnici. Do posledních momentů s ním prý byla jeho rodina.

VIDEO: Tohle byly poslední narozeniny Karla Štědrého (†80)! Zazpívali mu všichni jeho přátelé!

Video
Video se připravuje ...

Tohle byly poslední narozeniny Karla Štědrého (†80)! Zazpívali mu všichni jeho přátelé! Jan Hájek

Fotogalerie
46 fotografií