Na dně byl nesčetněkrát a vždycky dokázal vstát. A pokusí se o to i teď, ačkoli zamítl radikální operační řešení. Rozhodl se podstoupit naprosto veškerou alternativní léčbu. „Viděl jsem dokument, který je o lidech, nad jejichž životem kvůli rakovině lékaři zlomili hůl, odmítli je už léčit a dávali jim týdny života. Oni si ale našli hladovku, při které se pijí pouze šťávy z řepy, mrkve, celeru a určité čaje. Rakovinu za těch dvaačtyřicet dnů z těla vypudili a dodnes žijí – a je to třeba už dvacet let, bez jediného problému. Lékaři to považují za zázrak,“ svěřil Blesku herec bojující se zákeřnou chorobou.

„Rakovina má ráda především cukry a kyselé věci, já ji tou dietou nechám vyhladovět a ona nebude mít z čeho žít,“ je přesvědčený Jiří. „Tonoucí se stébla chytá, ale já teď tomuhle věřím a jdu do toho,“ řekl odhodlaně. „Doktoři mi vzali víru a naději. A s tím já nesouhlasím!“ dodal rezolutně Pomeje. Odoperováním hrtanu by navždy ztratil hlas a v krku by měl nadosmrti díru, ale zaručených minimálně 25 let života. To odmítá a raději si užije s hlasem plnohodnotného života, který může podle prognóz lékařů trvat maximálně tři roky.

„Tentokrát je to opravdu zlý, a protože Jirku moc dobře znám, vím, že na tu operaci nepůjde. Nemá cenu něco mu vyvracet,“ řekla Blesku jeho žena Andrea (29), která byla první, kdo se o krutém lékařském verdiktu od Jirky dozvěděla.

„Já ho ale budu podporovat ve všem! Teď už čtyři dny hledáme různé alternativní metody a do té diety klidně půjdu s ním. Tak co, budu vážit třicet kilo, budeme se ale navzájem hecovat,“ slíbila jako správná manželka. Věří, že její Jirka zvítězí. „Víra je moc důležitá a zázraky se dějí,“ prohlásila Andrea. Čtyřletou Aničku okamžitě odvezla k rodičům, aby měla energii jen pro Jirku.

Názor onkologa: Hladovění stav pacienta zhoršuje!

„Názor onkologů obecně, i můj osobně, na »léčbu« půsty či hladovkou je jednoznačně negativní,“ sdělil Blesku MUDr. Miloslav Pála, primář Ústavu radiační onkologie Nemocnice Na Bulovce.

„Neexistuje žádná studie, která by prokázala přínos pro pacienta, naopak řada studií dokazuje, že hladovění stav pacienta s rakovinou zhoršuje. Člověk slábne, snižuje se imunitní odpověď organismu a nádor má větší šanci růst. Naopak, pohled moderní medicíny je takový, že kvalitní výživa je důležitá součást onkologické léčby. I když lidsky chápu, že pacient je v komplikované situaci, myslím, že pokud jsou k dispozici metody konvenční léčby, měl by je využít,“ dovysvětlil přední český onkolog.

VIDEO: Andrea Pomeje po těžké nemoci manžela: Teď už se nebojím ničeho!

Video
Video se připravuje ...

Andrea Pomeje po těžké nemoci manžela: Teď už se nebojím ničeho! Thomas Kruchina, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz / Gilles Cardoni, Jean Soullier - Dreamy Beat

Fotogalerie
39 fotografií