Krátká známost z jara 1981 s recepční hotelu, v němž byl herec ubytovaný, se neobešla bez následků. „Považuju to za podraz. Ale alimenty jsem samozřejmě poctivě platil. Tím to ovšem pro mne skončilo,“ stojí si za svým Navrátil. O potomkovi nechce mluvit.

Hercův syn je sdílnější. „Asi před čtrnácti lety měl Oldřich Navrátil představení v Uherském Hradišti. Šel jsem za ním a řekl mu, kdo jsem. Úplně zkoprněl a už se dál se mnou nebavil,“ popisuje jediné setkání s tátou Milan, který žije na Moravě.

Herec se na ten okamžik taky pamatuje. „Předal jsem pak vše právníkovi. Má rodina je má žena, dcera, syn, dvě vnučky od vyženěného syna a vnuk od dcery,“ vypočítává odmítavě. Milana tátovo chování bolí. „Vyrůstal jsem jen s mámou, nikdy se nevdala,“ svěřil Blesku.

„Mrzí mě, že se ke mně Oldřich Navrátil nikdy nehlásil. Prodělal jsem závažné onemocnění, potřeboval jsem oporu,“ přiznává. Chtěl se dokonce přihlásit do pořadu Pošta pro tebe, ale převládl v něm strach, že by jeho biologický otec třeba utekl ze studia. „To by pro mě bylo snad ještě větší zklamání,“ dodává nemanželský syn Emila Nádeníčka.

Usnesení o otcovství

Po provedení znaleckých posudků a seznámení s jejich závěry uznal odpůrce (Oldřich Navrátil) při ústním jednání u soudu 16. 11. 1983 otcovství k nezletilému navrhovateli (Milan Kočí). Skupinová krevní příslušnost odpovídá genetickým možným kombinacím. Nebyl u něj zjištěn žádný krevní znak, který by otcovství vylučoval. Statistická pravděpodobnost vyloučení z otcovství je 99,26 %. 

Dvě svatby

Oldřich Navrátil se s první ženou Dagmar rozváděl po 22 letech manželství. Odešla za rodinným známým. „Bylo to vzájemné odcizení, ale stejně to nebylo lehké,“ přiznal herec. Podruhé se ženil 11. 11. 2011. Nebylo to úplně kvůli jedničkám, ale proto, že to byl Oldův jediný volný den!

VIDEO: Takhle prožíval Oldřich Navrátil prezidentské volby v roce 2013! Koho volil?

Video
Video se připravuje ...

Oldřich Navrátil Blesk - David Malík

Fotogalerie
11 fotografií