Zpěvačka a herečka neponechala nic náhodě. Ráno ještě vyvenčila psa jako vždycky, pak už se ale jen nechala rozmazlovat. „Můj vizážista Zdenda Fencl mě učeše a nalíčí tady doma. Přijela i moje dvorní návrhářka Taťána Kovaříková, která mi speciálně pro slavnostní večer na Pražském hradě zhotovila šaty,“ prozradila Helena deníku Aha!.

A róba to pro tak slavnostní den není jen tak ledajaká. „Na světle jsou černé, pod reflektory tmavě modré. A jsou doplněné pravými diamanty,“ doplnila zpěvačka. Cena šatů je odhadována zhruba na sto tisíc korun. Jestli se slavnostního galavečera skutečně dožijí, však nebylo úplně jisté! „Jen doufám, že mi Míca neskočí na šaty a nepotrhá je. Ona je taková hodně hravá,“ strachovala se milovnice zvířat Helena, která má doma psa i kočku.

Oceněná zpěvačka se na večer připravovala prakticky celý den, ani tak ale nebylo jisté, že všechno stihne. „Zdenda mi ještě bude dělat novou barvu na vlasy, další čas zabere líčení a česání. To víte, musí mi namalovat zpěvačku na obličej,“ smála se Vondráčková, která byla kvůli časovému presu trochu nervózní.

Nervy zapůsobily také na její žaludek a Helena toho za celý den mnoho nesnědla. „To se mi stává i jindy, když toho mám hodně. Ale to doženu,“ komentovala Vondráčková, která o státním svátku převzala Medaili Za zásluhy 1. stupně za zásluhy o stát v oblasti umění. „Moc si toho vážím a beru to jako ocenění mé dlouholeté práce,“ rozplývala se.

Na Hrad s manželem dorazili kolem 18. hodiny. A aby si vrchol své kariéry náležitě vychutnala, dovezl je tam soukromý řidič. „Večer nás opět vyzvedne a odveze domů, takže si můžeme dát sklenku něčeho dobrého,“ řekla zpěvačka.

Fotogalerie: Státní vyznamenání 2017
102 fotografií

VIDEO: Zeman předal metál Troškovi, Heleně Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi. 

Video
Video se připravuje ...

Zeman předal metál Troškovi, Heleně Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi Lukáš Červený

Fotogalerie
44 fotografií