Gondolán právě po zájezdu s Karlem Gottem do Las Vegas, který se uskutečnil v roce 1967, založil se sestrou a třemi bratry populární a úspěšnou skupinu Sourozenci Gondolánovi, která koncertovala po celém světě. Časem se ale sourozenci rozešli a Antonín pokračoval v kariéře profesionálního hudebníka v různých sestavách a v různých zemích.

„Nerad poslouchám legendu o tom, jak jsme s Gottem zválcovali Vegas. Není to pravda. Američani poprvé zatleskali, když se na jevišti během programu objevil státní soubor písní a tanců a sólista zakřičel: „Macejko!" To jim přišlo dostatečně exotické.  Ale dovážet k nim popík? Nesmysl. Není náhoda, že Karel tam sklízel největší potlesk s mou skladbou Duj duj, vlastně romskou písničkou," prohlašuje Antonín Gondolán v magazínu Reflex.

"My přijeli a sklapla nám čelist. Z Apolla jsme byli zvyklí zahrát dvě věci, pak následovala moderace. Až když jsem viděl Sinatrův koncert, pochopil jsem, co znamená pracovat a vydělávat peníze - dvě hodiny neslezl z pódia a na konci vystoupení rozdal fanynkám všechno, co na sobě měl: sako, vázanku, manžetové knoflíčky... Jestli tam hrál měsíc, musel mít všechno třicetkrát," dodal s obdivem muzikant.

Fotogalerie
26 fotografií