Prezident Miloš Zeman rád udělování vyznamenání na Den vzniku samostatného československého státu, tedy o nejvýznamnějším českém státním svátku, spojuje s významnými životními jubilei oslavovaných osobností. A za jeho působení ve funkci se jedná – alespoň co se umělců týče – vesměs o lidi s ním souznící. Řád od Zemana obdržel třeba Daniel Hůlka, Jiřina Bohdalová či režiséři Filip Renč a Robert Sedláček.  

V případě Heleny Vondráčkové by tomu odpovídala obě kritéria. Legendární zpěvačka letos velkolepě oslavila sedmdesáté narozeniny a už dříve dala najevo, že její hlas v nadcházející prezidentské volbě bude patřit právě Zemanovi. „Tak aby bylo jasno. Před volbama máme rozhodnuto. Volíme Zemana a ANO,“ nechal se letos v dubnu slyšet její manžel a manažer Martin Michal.  

Na přímý dotaz Michal informaci nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Zásadně nekomentuji rozhodnutí pana prezidenta,“ řekl jen. Pro Vondráčkovou, která letos narozeniny slavila sérií oslav a úspěšných koncertů, se jedná o další velkou poctu. Kdo a jaké konkrétní vyznamenání obdrží, však bude definitivně jasno až při jejich sobotním předávání ve Vladislavském sále Pražského hradu, které bude jako každý rok v přímém přenosu vysílat Česká televize.

Přestože Hrad ústy Jiřího Ovčáčka opakuje, že jména vyznamenaných předem nezveřejňuje, už potvrdil vyznamenání pro Jarka Nohavicu a Martinu Sáblíkovou.

Před nedávnem zpěvačka prodala svůj dům na Floridě. Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Helena Vondráčková o prodeji domu na Floridě: Věděla, že přijde hurikán? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
58 fotografií