Vyprodaná hala, do které dorazilo přes devět tisíc lidí, viděla přes tři hodiny trvající show. „Byl to nádherný koncert a moc děkuji všem fanouškům, kteří na něj dorazili, protože vytvořili naprosto úžasnou atmosféru. V publiku jsem viděla úsměv i dojetí, bylo to fantastické,“ řekla Helena Vondráčková.

„Dramaturgii koncertu jsem si dělala sama, včetně výběru hostů. Zazpívala jsem si mimo jiné s šestiletou holčičkou Limu, která mne obdivuje a miluje moji píseň Pátá. S Vašo Patejdlem jsem si dala duet Hudba je v nás a se Sisou Sklovskou Proud Mary. Popřát mi také přišel Milan Lasica. Zpívat nechtěl, ale zavzpomínali jsme např. na mé účinkování ve slavném pořadu, který dělal s Júliusem Satinským,“ popsala zpěvačka.

Ta si také na bratislavské show zastepovala s mistrem světa ve stepu Tomášem Slavíčkem a jeho Tap Academy Prague. S tanečníky to rozjela i při nové písni Jablko a se slavnou slovenskou vokální skupikou Fragile naservírovala vyprodané hale svůj velký hit Dvě malá křídla tu nejsou.

Dojemným okamžikem koncertu byl duet Heleny Vondráčkové s Waldemarem Matuškou To se nikdo nedoví. Matuška díky archivnímu snímku zpíval z obrazovky, Helena ho doplňovala životě z jeviště. „Úplně mne to dojalo a viděla jsem slzy i v publiku,“ podotkla zpěvačka.

 Další dojemný okamžik přišel vzápětí. Zlatým hřebem večera byl totiž Karel Gott, který se s Helenou Vondráčkovou vrátil na jedno jeviště po dlouhých deseti letech. „Jsem moc ráda, že Karel přijal mé pozvání. Skvěle zpíval, měl vynikající náladu... Nejprve jsme si zazpívali duet Jen pár večerů, při kterém mne dokonce vyzval k tanci. Pak jsem mu řekla, že se tiše odporoučím – to on mi říkával na našich turné v roce 2002 a 2003, když mne nechával na pódiu – a následně zazpíval lidem své písně Být stále mlád a Mám rozprávkový dóm. Já jsem se pak k němu vrátila a za ovací ve stoje jsme si dali náš společný Hit jen ty a já,“ popsala Helena.

 „Velmi rád jsem přijal pozvání na sobotní narozeninový koncert Heleny Vondráčkové a mám radost z toho, že jsme se mohli opět potkat na jednom pódiu a společně si zazpívat. Helenu znám od jejích šestnácti let jako dívku od ‚Červené řeky‘, která se svou pílí systematicky vypracovávala k úspěchům, uměla si dobře vybrat repertoár, chodila na hodiny zpěvu a věděla, jak se v branži orientovat. Svým věrohodným a přirozeným způsobem si získala své posluchače u nás i ve světě, umí skvěle bavit své publikum a včera v Bratislavě dokázala, že je to skutečně dáma české populární hudby,“ řekl po koncertu Karel Gott.

Helena Vondráčková a její vzkaz nemocnému Gottovi: Měla jsem prorocký sen!

Video
Video se připravuje ...

Helena Vondráčková a její vzkaz nemocnému Gottovi: Měla jsem prorocký sen! David Turek, Jan Jedlička

Karel Gott vystoupil na Žofíně.

 

Fotogalerie
38 fotografií