Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velká zpráva o sexuálním zneužívání českých hereček: Patrasová, Bočanová a další promluvily!

/
  • Role za sex? Nemravné návrhy dostaly i Patrasová či Šeredová.
    21. října 2017 ● 05:00

    Amerikou otřásla kauza kolem zvrhlého producenta Harveyho Weinsteina (65), který prý herečkám role ve filmech podmiňoval erotickými masážemi či sexem. Mnohé známé hvězdy nyní přiznávají, že byly jeho oběťmi. Jelikož sexuální aféru řeší celý svět, vyjádřily se na toto téma i mnohé české krásky. Setkaly se někdy se sexuálním obtěžováním či podobně nevhodným chováním? Jak zareagovaly?

  • 1.

    Dáda Patrasová (61)

    Ve filmu Vrchní, prchni! i v seriálu Návštěvníci ukázala Dagmar Patrasová své krásné křivky. Není divu, že po nich zatoužil i jistý muž z umělecké branže. „S obtěžováním jsem se setkala od jednoho italského producenta, se kterým jsem měla dlouhodoběji spolupracovat na seriálu točeném v Americe,“ prozradila deníku Aha! herečka.

    „Byl to takový mrňavý skřet, který trpěl komplexy a normální ženskou si nemohl najít. Měl trapné podmínky – jednou měsíčně s ním strávit noc! Řekl mi to v Římě před podpisem smlouvy, takže jsem mu to pero vrátila a spolupráci okamžitě ukončila,“ doplnila, jak se celá věc udála. Dáda tím sice přišla o kšeft, zůstala jí ale její hrdost a čest. 

    VIDEO: Dáda vyznala lásku italskému milenci Vitovi.

    Video
    Video se připravuje ...

    Patrasová vrací úder Felixovi: Vyznala lásku italskému milenci! Blesk TV

    2001: Sexy Dáda
    Autor: Foto: Archiv D. Patrasové

  • 2.

    Jana Bernášková (36)

    O svých zkušenostech promluvila mimo jiné i hvězda retro seriálu Vyprávěj Jana Bernášková (36). „Vyloženě nátlak jsem osobně nezažila. Nicméně občas se do mě někdy nějaký výše postavený muž, jako režisér nebo producent, zamiloval. A vždycky mi to bylo na škodu,“ uvedla.

    „Ve chvíli, kdy se do mě někdo zakoukal a já s ním nechtěla být v partnerském vztahu, tak se cesta v další spolupráci převážně zavřela. Cítili se zhrzení a nechtěli se už se mnou vídat,“ tvrdí Jana, která je vdaná za scenáristu Rudolfa Merknera (45).

    Jana Bernášková
    Autor: instagram.com, archiv Blesk

  • 3.

    Anife Vyskočilová (43)

    O takových praktikách prý cosi zaslechla i Anife Vyskočilová. „O jednom velmi známém herci a režisérovi, který má svá vlastní představení, každý ví, že když u něho neprojdete ústními zkouškami, tak se k němu nedostanete. Nicméně já u něho hrála tři roky a nikdy mě neobtěžoval.“

    Podle ní je něco takového ale v showbyznysu běžné a ona to jako problém nevidí. „O obtěžování se podle mě nedá mluvit – myslím, že to je oboustranné. Buď chcete tu roli a prodáte se jako lehká děva, nebo ne. Pokud se ty hollywoodské herečky prodaly, tak jsou pro mne spíš ony laciné. Chlapi to zkoušejí,“ dodala.

    Anife Vyskočilová
    Autor: Pavel Machan, ara

  • 4.

    Mahulena Bočanová (50)

    Mahulena Bočanová se před kamerami objevovala už od dětství. Teprve časem nabrala dostatek zkušeností a začala vidět, co jí dříve unikalo. „Náznak, že by se hodilo, abychom scénář probrali v klidu u večeře, kam mě zval, to se mi stává neustále. Jako mladá jsem často ani nepochopila, že mě ten dědula balí,“ líčí brunetka.

    „To totální nepochopení, že by to dotyčný veterán mohl myslet vážně, urazí ještě víc než to, že nikam nejdete. Zraněné mužské ego je peklo. Jako dospělá si s takovou situací umím jednoduše a rychle poradit, a dokonce se takovému marnému návrhu pak oba umíme zasmát…“ myslí si Mahulena.

    965801:full:true:true

  • 5.

    Andrea Kerestešová Růžičková (33)

    Čerstvá maminka Andrea Kerestešová Růžičková má teď jiné starosti a sexuální skandály moc neřeší. „Ne, podobnou zkušenost nemám. Já si upřímně myslím, že my tady v naší branži nemáme tak velké a mocné ryby. Řekla bych, že tento problém se týká spíše světa modelingu,“ myslí si hvězda Ordinace v růžové zahradě 2. 

    388629:full:true:true

  • 6.

    Dana Morávková (46)

    „No, Harvey mi teda nevolal a nic podobného mi nenabízel,“ smála se Dana Morávková, pak ale o problematice též promluvila: „Každopádně, co se týká této problematiky, tak je dle mého názoru absolutně všude, v každé branži.“

    Představitelka Zdeny v Ordinaci má za to, že kromě sexu jsou na place ošemetné i milostné vztahy. „Vždy se jedná o otázku dvou lidí, musí chtít oba! Tento typ úplatku je ale leckdy omylem, může se stát a stává se, že se herečka zamiluje i do režiséra či producenta, ale okolí může její lásku vnímat jako účelovou.“

    Dana Morávková
    Autor: Jan Tůma

  • 7.

    Veronika Arichteva (31)

    Celkem stručně, ale zato s humorem se vyjádřila herečka z První republiky Veronika Arichteva. „Sex a herečky za účelem získaní role? Naprostý souhlas! Jsem živým důkazem toho, že toto je u nás naprosto běžné. Jsem přece manželka režiséra!“ Narážela tak na svůj vztah s Biserem Arichtevem (41), který má na kontě režii právě První republiky či Vyprávěj, kde Veronika také hrála.

    VIDEO: Veronika Arichteva z První republiky: Přála bych Magdaléně novou lásku.

    Video
    Video se připravuje ...

    Veronika Arichteva z První republiky: Přála bych Magdaléně novou lásku. Ladislav Novák/BPŽ

    Fotka, která podtrhuje veškerou krásu a přednosti mladé herečky.
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    Helena Houdová (37)

    O svých neblahých zážitcích promluvila i Helena Houdová. Na sociální síti totiž uveřejnila příspěvek, v němž odhaluje, že byla v dětství obětí sexuálního násilí.

    „Jako dítě jsem byla sexuálně zneužita. Jako teenager jsem byla sexuálně obtěžována muži. Byla jsem využita jen tak pro něčí potěšení už jako dospělá žena, i když jsem řekla NE,“ tvrdí modelka žijící dlouhodobě v zahraničí.

    „Na ulici mě chytali za různé části těla bez mého svolení, přes zadek mě pláclo tolik cizích mužů, že to ani nejde spočítat. Pořád dokola někdo využíval mého těla a mé mysli,“ svěřila se.

    VIDEO: Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím!

    Video
    Video se připravuje ...

    Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím! Blesk TV

    Helena Houdová přiznala, že byla v dětství sexuálně zneužita.
    Autor: Instagram

  • 9.

    Alena Šeredová (39)

    Ani v českém rybníčku zřejmě není všechno zcela průzračné. Řada půvabných dam si totiž postěžovala na chování Františka Ringo Čecha (74), který je měl údajně nutit k orálnímu sexu. To se prý ale nelíbilo modelce Aleně Šeredové, po níž požadoval tzv. ústní zkoušky. „Ze začátku jsem měla pocit, že je legrace. Bohužel, nebyla,“ tvrdila kráska s tím, že tehdy okamžitě odešla z jeviště.

    Podobné zkoušky měl prý chtít i po Karolíně Gudasové(25) nebo někdejší moderátorce Peříčka Zuzaně Pavličové (34). Sám Čech, který je známý svými provokativními obrazy, ale všechna obvinění popírá. „To je tvrzení proti tvrzení. Pokud nepřišel jasný signál od dotyčné, tak jsem to ani nenavrhoval. Jsou to všechno kecy a pomluvy! Nikdy jsem nic nevynucoval, když už, tak to bylo dobrovolné. Dneska už je to jen vzpomínka,“ tvrdil deníku Aha!.

    „To je praxe stará jako lidstvo samo. Lidi, kteří se nad tím pozastavují, jsou idioti! To je prostě určitá forma obchodu,“ promluvil o sexuální aféře kolem Weinsteina a neodpustil si menší rýpnutí: „To funguje všude na světě, akorát v Americe s tím rozdílem, že tam jsou ty herečky krásný a u nás ne.“ Takovou urážku mu ale asi české herečky neodpustí.

    Alena Šeredová
    Autor: FTV Prima, gettyimages.com
  • 10.

    Rozjel to případ zvrhlého producenta

    O nevhodných návrzích producenta Harveyho Weinsteina promluvilo už mnoho zahraničních hereček. Například Kate Winslet (42), kterou prý šikanoval, byl drzý a dělal jí hodně neslušné návrhy.

    „Po celou moji kariéru mě stále chytal za ruku a říkal mi: Nezapomeň, kdo tě dostal do tvého prvního filmu. Jako bych mu byla něco dlužná. U Předčítače to bylo to samé. Říkal – díky mně jsi nominovaná na Oscara, vyhraješ, já to vyhraju pro tebe,“ přiznala.

    Dokonce i Glenn Close (77) známá z Nebezpečných známostí měla být jednou z jeho obětí. „Jsem naštvaná na něj i na spiklenecké mlčení všech okolo, ale také na fenomén castingové pohovky, která je stále realitou,“ promluvila nakvašeně. Připojily se i Angelina Jolie (42), Gwyneth Paltrow (45) a další. Řada přiznání se též objevila na Instagramu pod hashtagem #metoo.

    Harvey Weinstein, hollywoodský producent
    Autor: ČTK
     

    Fotogalerie
    83 fotografií

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 62

simeon: tak nejblbější a nejzneužívanější je celkem předvídatelně Houdová, o kterou se stará Bůh a její miliony které vydělala překvapivě jak jinak - přes postel... nohy od sebe, chybějící předmanželská smlouva a ejhle, už se může chovat jak vylízaná aniž by umírala hlady

(26. 09. 2018 08:02)

Bakuta:  A v cem jako hraje "ceska kraska" Anife????

(24. 10. 2017 22:22)

salto: Cesty vzhůru jsou dvě: vaginární a anální...

(23. 10. 2017 07:33)

jany: zase s emi docela libi, ze ceske herecky nejsou sveky tak ufnukane a nhraji si na obeti, ale maji trosku nadhledu.

(22. 10. 2017 20:37)

vaber: nebylo to náhodou obráceně? chtěly se dostat roli a na to zneužily ty správné osoby ,protože klidně mohly odejít a živit se jinak. Protože to nebylo znásilnění, tak to dělaly dobrovolně , jenže u nás se všude lže

(22. 10. 2017 09:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy