Zpěvák Tomáš Klus vměšuje českou politiku do svých textů už od počátku své kariéry a jasně všem dává najevo, jak je se současnou situací nespokojený. I proto se připojil ke kampani Tvoje poprvé a snaží se přimět mladší generaci, tj. čerstvě plnoleté, aby nebyli k české politické scéně lhostejní a šli volit.

Pokud ty lidi nepřijdou volit, jen tím ukážou, že nás ta politika nezajímá. A to, že hnijeme, nebo ta naše politika hnije, je jen důkaz toho, že nás to nezajímá a nevěnujeme tomu pozornost. Měla by se aktivovat ta mladá generace, která by to tu měla chytnout za pačesy a někam s tím hnout. Ta naše generace je už bohužel vychovávána v tom smyslu, že náš jeden hlas nic nezmění,“ řekl Tomáš Klus v DVTV.

On sám šel k volbám poprvé v osmnácti letech a od té doby chodí pravidelně. „Svým fanouškům a ostatním záměrně neříkám, koho volím, protože každý by si měl najít čas přečíst si všechny programy a rozhodnout se sám, s jakou stranou souzní. Mně je na jednu stranu jedno, koho budou lidé volit, hlavní je, že k volbám vůbec půjdou, ale na druhou stranu bych byl rád, kdyby se neprojevil euroskepticismus. Bylo by fajn se Evropy nevzdávat,“ naznačil své politické cítění Klus.

Zároveň přiznal, s kým v politice rozhodně nesouhlasí. „Babiš je pro mě takový člověk, který má na sobě navlečený terč, se kterým běhá a říká – Střel mě, stejně mě netrefíš. On ve svý podstatě v těch svých projevech nikdy nic neříká a když už něco ano, většinou je to útok na někoho jinýho. A to je to nebezpečí, protože on si pak může udělat všechno. Ale co je horší, mám noční můru Okamuru. To je ještě děsivější,“ svěřil se zpěvák a své důvody vysvětlil.

Babiš je jako Coca Cola český politiky. Je to osvěžující, ale zároveň se po ní můžou zkazit zuby. Ale Tomio Okamura je hrůzou v tom, že on je ten opravdový strašák. Staví kampaň založenou na strachu lidí a sdružuje lidi, kteří se bojí a jsou ochotni budit strach v jiných lidech, protože ten vlastní je honí. A to je to velký nebezpečí,“ řekl s tím, že pravicový populismus, jako je v Polsku, ve Spojených Státech nebo v Rusku, ho děsí a je pro něj obrovskou noční můrou.

Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně!

Video
Video se připravuje ...

Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně! Marie Šilhová/BPŽ

Fotogalerie
23 fotografií