Šokující sdělení o tom, že by měl být Slavík na Frekvenci nevítaným hostem, pochází přímo od populární dvojice moderátorů. Ti totiž na svém oficiálním profilu na Facebooku zveřejnili další prohlášení, tentokrát přímo v reakci na slova ředitele stanice, Miroslava Škody.

„Mirek se s oblibou zaštiťuje frázemi typu ‚na prvním místě jsou naši posluchači‘, nebo ‚musíme respektovat zákon!‘ atd.,“ opřeli se do šéfa, s nímž hodlají po vzájemných sporech rozvázat spolupráci.

„Udělali jsme pro F1 2320 rozhovorů, které co do zájmu – počtu posluchačů –neměly v českém éteru konkurenci. Velká většina pozvaných hostů chodila do rádia ‚za námi‘ a i pro nás byli a stále jsou posluchači prioritou. S tím rozdílem, že my s hosty nechceme ‚kšeftovat‘ a jde nám o atraktivitu a především AKTUÁLNOST,“ rozohnili se Pokondři.

Ti narážejí například i na případ novináře Jaroslava Kmenty, kterého jim rádio mělo údajně jako hosta zakázat kvůli tomu, že se ve své nové knize naváží do Andreje Babiše (63). Jenže podle Škody mu byl nabídnut jiný, až povolební termín. „To, co Mirek nechce chápat, je fakt, že brát si hosta měsíc a více po vydání knihy, CD, premiéře filmu atd., kdy už bylo vše JINDE (i u konkurence) řečeno, nezajímá nás,“ vysvětlují ovšem Miloš Pokorný (52) a Roman Ondráček (51).

Uvádějí i další podobné případy, kvůli nimž se nakonec rozhodli domovskou stanici po letech opustit. „10 minut před rozhovorem s Richardem Müllerem a Adélou Banášovou jsme dostali informaci od Miroslava Škody, jestli víme, že projekt Ona&On je podporován konkurenčním Rádiem Impuls, tudíž oba rozhovory mají být zrealizovány jinak.“

Ze stejného důvodu prý dostal v jejich pořadu stopku i Mistr. „Mimochodem, před rokem nám byl zakázán i Karel Gott, který vystupoval opět na konkurenčním Rádiu Impuls na akci Český Mejdan. Neprofesionální, malicherné, čecháčkovské,“ zuří Těžkej Pokondr na Facebooku a kritizuje zde i Škodův rozhled.

VIDEO: Podívejte se, jaký dojemný vzkaz Pokondři Mistrovi poslali v době, kdy na tom byl zdravotně velmi špatně…

Video
Video se připravuje ...

Těžkej Pokondr – zdravice pro Gotta Video: Těžkej Pokondr

„Bohužel velkou část hostů, které navrhujeme my, on nezná… a to se potom špatně diskutuje… Ať je to fér – nebylo tomu tak vždycky – byly doby, kdy jsme se v rámci kompromisu byli schopni domluvit,“ dodávají moderátoři, jejichž budoucnost je zatím nejistá. Je možné, že od teď budou vysílat pouze prostřednictvím internetu, nebo je osloví konkurenční rádio.

Z jejich slov je ale patrné, že na Frekvenci už se vrátit nehodlají. Přitom Škoda stále v médiích naznačuje, že se snaží o smír s populární dvojicí. „Podstatou fungování jakéhokoliv lidského společenství je dodržování dohod a smluv. Frekvence 1 má s panem Pokorným a panem Ondráčkem uzavřenou smlouvu a v tuto chvíli hledáme dohodu novou, tak abychom splnili nepsaný závazek posluchačům a pozvaným hostům,“ uvedl Škoda na webu Frekvence 1.

Podobným stylem vysvětloval i údajné zásahy do pořadu Těžkej Pokondr. „Chráníme tak vás, naše posluchače, protože na prvním místě je pro nás vždy atraktivnost rádia pro ty, pro které je určeno. Dalším důvodem je i to, že musíme respektovat Zákon o rozhlasovém a televizním vysílání, kterému naše činnost podléhá.“

VIDEO: Tuto píseň Ondráček s Pokorným zahráli v rádiu jako vzkaz pro šéfa:

 

 

Fotogalerie
47 fotografií