„Odjela jsem se podívat na ostrov St. Thomas po hurikánu Irma a Harvey, abych to viděla na vlastní oči. V domech zničených hurikány roste plíseň tak rychle, že to můžete přímo sledovat,“ popsala nepříjemnou situaci na místě, kde hurikány Harvey a Irma udeřily nejvíc, topmodelka Petra Němcová.

Sama se oblékla do pracovního oblečení, nasadila roušku na obličej a vydala se do promáčených, totálně zničených domů, aby viděla, s čím se místní musí potýkat. „A aby se situace ještě více zkomplikovala, přívalové deště způsobují nárazové povodně a sesuvy půdy. Do mnoha domů prší, protože nemají žádnou střechu ani plachtu. Voda stojí, takže se stává ideálním místem pro komáry a navíc způsobuje další plísně,“ dodala s tím, že každý člověk, který by chtěl přiložit ruku k dílu, je vítán.

Video
Video se připravuje ...

PETRA NĚMCOVÁ NA SKOK V PRAZE Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Petra byla v prosinci roku 2004 na dovolené v Thajsku se svým snoubencem Simonem Atleem. V den, kdy thajské pobřeží spláchlo tsunami, Petřin život visel na vlásku. „Všude byla jen černá voda a sklo. Naposledy jsem Simona zahlédla na střeše, pomyslela jsem si, že je lepší plavec než já a určitě bude v pořádku. Slyšela jsem, jak křičí moje jméno, i já křičela to jeho. Najednou jsem se ocitla na suchu, přilepená na střeše a neviděla jsem nic, jen vodu,“ popsala tehdy modelka. „Po tom, co udeřila první vlna, přišla hned druhá. Ta mě zase strhla do vody a já věděla, že můj život se blíží ke konci. Byla to vlastně chvíle naprostého blaha. Neměla jsem vůbec žádné obavy, přijala jsem situaci takovou, jaká byla. Obklopil mě mír a pocit beztíže,“ dodala. Poté, co se zase vrátila do života, založila nadaci Happy Hearts Fund, která pomohla už tisícům lidí po celém světě.

Fotogalerie
54 fotografií