K líčení se nedostavil nikdo z rodiny Rychtářů, ani navrhovatelka Darina Nová, ani syn Jan, natož jeho otec Josef Rychtář. Za sebe poslali právníky.

Žalovaní jsou povinni vyklidit dům, a to do jednoho měsíce od nabytí právní moci rozsudku. Žalovaní jsou také povinni zaplatit výdaje spojené se soudním řízením,“ řekl soudce s tím, že právní zástupce syna Jana dostal možnost odvolat se proti rozsudku během patnácti dnů.

Jestli se budeme odvolávat, ještě uvidíme,“ řekla Blesk.cz advokátka Jana Rychtáře. Při své obhajobě přitom přišla s pomyslnou zbraní v ruce. „Přítelkyně pana Jana Rychtáře je ve 20. týdnu těhotenství na rizikovém, musí být v klidu,“ snažila se obměkčit soudce s tím, že žádá, aby k vystěhování došlo až po porodu a skončení šestinedělí, což by bylo v květnu 2018. To však soud zamítl.

Darině Nové vadilo, že se jí syn Honza v dlouhodobých sporech a během rozvodu s Josefem, nikdy nezastal.

V domě v Říčanech tedy může zůstat už jen Darina Nová a vdovec po Ivetě Bartošové (†48) Josef Rychtář. Ten své místečko ale nemá ve vile dlouhodobě jisté. Už dnes jde jeho podíl ve vile do elektronické dražby, a tak může Rychtář co nevidět skončit bez střechy nad hlavou.

Fotogalerie
15 fotografií