I když pořad Těžkej Pokondr na Frekvenci 1 končí, jeho moderátoři Miloš Pokorný (52) a Roman Ondráček (51) v posledních dnech v rádiu dotáčí zbytek nasmlouvaných pořadů, které pak poběží ze záznamu a nikoliv živě, jak bylo dříve pro dvojici typické.

Pokondři ovšem využili této příležitosti a pozvali si i jednu z osobností, kterou jim původně stanice měla údajně zapovědět. „Tak jsme si s Pokondrama nakonec pokecali, ale na Selekci (Frekvenci) 1 to neuslyšíte,“ napsal totiž na Facebooku Jaroslav Kmenta, autor nové knihy Boss Babiš.

V příspěvku též spisovatel a novinář srovnával praktiky Frekvence s cenzurou někdejších dob. „Rozhovor se bude šířit jako za totáče sámizdat. Tedy po sítích a svobodných redakcích. Již brzy,“ lákal na rozhovor, který by se měl v dohledné době objevit na sociálních sítích a též na internetových portálech Echo 24 či Forum 24. Rovněž Těžkej Pokondr vše na svém oficiálním profilu potvrdili. „Best of rozhovor, ale už ne pro Frekvence 1. Uslyšíte a navíc i uvidíte ho na internetu a všech sociálních sítích.“

Ovšem v komentářích pod příspěvky se už ale začaly objevovat názory, podle nichž se rozhodně o žádný zásah cenzury nejednalo. Naopak je zde poukazováno na fakt, že Kmenta propaguje knihu, která kritizuje Andreje Babiše (63), a de facto tak i jednoho z volebních lídrů, což by krátce před volbami mohlo bez vyjádření druhé strany způsobit jednostrannost a nevyváženost vysílání.

VIDEO: Podívejte se, jakou písní se Pokondři rozloučili s vysíláním

Jisté je, že konec Pokondrů v rádiu přitáhl značnou pozornost, a tak si ‚zakázané interview‘ jistě najde své diváky, ostatně na internetu a sociálních sítích má šanci zasáhnout daleko větší počet lidí než v rádiu.

Pokondři skončili kvůli zákazům

Důvodem sporů mezi moderátory a vedením měly být právě zásahy do pořadu ze strany ředitele stanice, Miroslava Škody. „Pan Škoda nám opakovaně zakazuje hosty, už nám zakázal Davida Krause, Michala Malátného a mnoho dalších, naposledy Jaroslava Kmentu, protože je asi pos*aný z Babiše a Zemana,“ vysvětloval pro Blesk.cz Roman Ondráček a neskrýval u toho své rozhořčení.

Co se týče zákazů, Frekvence 1 celou situaci vidí jinak. V oficiálním vyjádření se rádio nechalo slyšet, že výběr hostů vždy probíhá po vzájemné dohodě. „Stanice Frekvence 1 si dlouhodobě zakládá právě na své nezávislosti a kvalitě,“ uvedla mluvčí Zuzana Nevoralová s tím, že se jedná o uměle vyvolanou kauzu. Také vyvrátila informace o ukončení spolupráce rádia s Pokondry.

Jenže od té doby se věci pohnuly. „Dohodli jsme se na důstojném ukončení naší spolupráce. K původní smlouvě, která byla platná do prosince roku 2018, jsme dostali dodatek s tím, že spolupráci ukončíme do konce října,“ prozradil Ondráček. Jeho a Pokorného tak v rádiu čekají už jen poslední dny. Přitom jejich pořad léta patřil ke stálicím stanice.

VIDEO: Pokondři si nechali narůst kníry pro dobrou věc

Video
Video se připravuje ...

Vypadali jako vyčpělí pornoherci! Pokondři jsou zase normální! Kristýna Léblová, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií