O domácím porodu Lejla Abbasová uvažovala už v těhotenství se synem Davidem, ale její tehdejší partner Michael Kocáb byl zásadně proti. Druhý partner Volkan Kaynak už s domácím porodem souhlasil a byl přítomen.

Kromě něho tam měla Lejla porodní asistentku a sestru, která se objevila nečekaně. Abbasová si totiž naplánovala porod na pozdější dobu, stejně tak nákupy výbavičky. Voda jí ale praskla dřív, a tak sestra musela na poslední chvíli shánět alespoň základní věci pro miminko.

Asistentka zasahovala minimálně, jen když se mě snažila navést na lepší polohy – a poradila, jak si ulevit. Nechala skoro všechno na mně, přesto bedlivě sledovala mě i dítě. Pak se Iman narodila mé sestře a Volkanovi doslova do rukou,“ svěřila se Dnes magazínu Abbasová.

Za běžných okolností bývá rodička po tak vysilující činnosti unavená a své první okamžiky s miminkem tráví na nemocničním lůžku. U Lejly to bylo jinak. „Nechali jsme dotepat pupečník, placentu jsem porodila přirozeně po víc než třech hodinách. Asi za dvacet minut jsem už volala známým, pak přijel sestřin partner, koupil jídlo a do jedné v noci jsme seděli a bavili se,“ popsala Lejla své první momenty porodu.

Bujaré oslavy, grilování a zapíjení novorozené dcerky pak trvalo celé tři dny. „Neměla jsem absolutně pocit, že bych den předtím rodila,“ dodala moderátorka s tím, že známí na ni koukali jako na zjevení.

Lejla Abbasová: Otěhotněla jsem po 14 dnech vztahu! Kdo je otec?

Video
Video se připravuje ...

Lejla Abbasová: Otěhotněla jsem po 14 dnech vztahu! Kdo je otec? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
52 fotografií