„Je to zvláštní! Honza Tříska měl zasloužený pohřeb na jevišti Národního divadla. Lubu Skořepovou nezaslouženě pohřbívali na chodbě divadla. Hned jsem si na ni vzpomněl a vůbec to nechápu,“ rozhořčil se v rozhovoru s deníkem Aha! herec a dabér Rudolf Jelínek (82), který s Třískou pravidelně hrál v rámci Shakespearovských slavností na Pražském hradě Krále Leara v dramatu Tři sestry.

Stejný názor mají i věrní diváci. „V případě pana Třísky se Národní divadlo pochlapilo, ale to, co udělali Lubě Skořepové, byla ostuda, ach jo!“ stěžovala si ve foyer Zlaté kapličky fanynka zesnulého herce, která přijela až z Tábora.

„Při vší hluboké úctě k Janu Třískovi, členem Národního divadla byl jen sedm let, od roku 1959 do 1966. Luba Skořepová byla členkou ND v letech od roku 1948 do 2014, tedy dlouhých šestašedesát let! S Janem Třískou se lidé loučí na jevišti, s Lubou Skořepovou se veřejnost mohla rozloučit jen ve foyer u vchodu. Prý tehdy kvůli zkoušce na hlavní scéně. Netvrdím, že si pan Tříska jako skvělý herec takové rozloučení nezaslouží. Ale nemůžu to dnes dostat z hlavy,“ napsal na sociální síti moderátor Českého rozhlasu Jiří Chum (37).

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jana Třísky (†80)! Těžké loučení plné hvězd!

Fotogalerie
51 fotografií