Naďu Konvalinkovou a Květu Fialovou pojilo čtyřicetileté přátelství. Zažily toho mnoho a Konvalinková má díky Fialové nezapomenutelné zážitky. Květa ji také zavedla do mystického světa, kterému tolik věřila.

Hlavou mi běží vzpomínky, když jsi mě poprvé zavedla ke kartářce. Ta první byla taková zvláštní, bydlela v Nuslích v podzemním bytě a vyložila nám, že brzy umřeme a všechno kolem nás taky pomře (smích v publiku). Když jsme se pak plazily z toho podzemního bytu, ty jsi byla celá bílá, já jsem plakala. A ty mi na náměstí Bratří Synků říkáš, nic si z toho nedělej, já zítra zavolám jinou a ta bude optimističtější. A bylo! (hlasitý smích v publiku),“ vyprávěla Konvalinková na pohřbu Květy Fialové, který se konal v Divadle ABC.

Herečka kromě zábavných historek prozradila také tajemství urny, kterou pro Květu vybrala její dcera Zuzana Hášová. „Doufám a také věřím, že jsi nám to znamení, které jsi poslala po Zuzance, že jsou věci mezi nebem a zemí. Totiž když Zuzka hledala urnu pro Květu, narazila na firmu, která se jí líbila, která do popela přidá hlínu a semínko. Urna se pak zasadí do země, rozpadne se časem a vyroste strom. Zuzka do té firmy zavolala a majitel jí povídá: ‚Paní Hášová, tohle byl přeci nápad vaší maminky před lety a my to od té doby tak děláme.‘ Tak jestli tohle není znamení…?“ vznesla Naďa řečnickou otázku a Květě poděkovala za mnohaleté přátelství s tím, že doufá, že se setkala v nebi se svými blízkými. 

Podívejte se na záznam z celého obřadu!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Květy Fialové (†88): Výbuchy smíchu nad bílou rakví! Lukáš Červený

Fotogalerie
90 fotografií