„Mám staženej zadek. Jestli tohle je nádor, tak to je konec. Je to tak velký, že mám tři brady,“ líčil vyděšeně pro Aha! Pomeje, když mířil do Ústřední vojenské nemocnice. Důvodem jeho obav byla boule o velikosti menšího míče, která mu vyrazila na krku.

„Představoval jsem si, jak se to kolečko ozařování znovu roztočí. Zase bolesti ze spálené kůže,“ strachoval se dabér Jeana-Clauda van Damma (56), který před třemi měsíci zažil poslední ze třiatřiceti ozařování.

Lékaři pro něj naštěstí měli dobrou zprávu. Vyšetření na otorinolaryngologickém oddělení odhalilo, že Jiřího krk je čistý a nejsou zde přítomné žádné buňky rakoviny. „Podle lékařů se v krku objevil zánět, do kterého se potom dostala infekce a všechno mi tam zduřelo,“ vysvětloval své štěstí v neštěstí.

„Tím ozařováním jsem zřejmě ztratil imunitu,“ doplnil pro Aha! Pomeje. Ostatně dočasné oslabení imunitního systému bývá po chemoterapiích i ozařování velmi časté. Podle odborníků je nutné tomu předcházet zdravou stravou, přísunem vitamínů a minerálů. Po rakovině by se též člověk měl vyvarovat pobytu ve velké společnosti, jelikož se pak zvyšuje riziko nákazy.

VIDEO:  Těžce nemocný Jiří Pomeje sotva sípe

Video
Video se připravuje ...

Těžce nemocný Jiří Pomeje sotva sípe: Mám za sebou 8 ozařování a tři varianty přežití! redakce Blesk TV

Fotogalerie
54 fotografií