„Již několik ročníků jste projevili kapele ORTEL obrovskou podporu a dosáhli velkého gesta soudržnosti, abychom v této anketě uspěli, ačkoliv jsem nezakládal tuto formaci k získávání ocenění, nýbrž k probuzení zaslepených,“ říká Tomáš Ortel, který v roce 2015 získal bronzového a v roce 2016 stříbrného Slavíka. Celá kapela se po dva roky umístila na druhém místě.

Zatímco před dvěma roky byli všichni z výsledků v šoku, tak loni někteří protestovali přímo na místě. Jakmile zaznělo jméno Ortel, tak sál opustil muzikant Radek Banga a herečka Iva Pazderková.

Kapela ORTEL se už nebude účastnit vyhlašování výsledků ČESKÉHO SLAVÍKA, nechceme být prostředkem ke zviditelňování pomatenců a v uhlazeném prostředí bezmocně přihlížet plácání se po zádech některých samozvaných elit. Tuhle anketu nechceme proměnit v politickou agitku, ačkoliv by ČESKÝ SLAVÍK měl být odkazem vůle lidu, nikoliv režimu. Raději budeme mezi svými sledovat letošní průběh a výsledky této ankety, než sbírat plivance těch, co nepochopili a ani nechtějí pochopit obsah našich skladeb a jejich nezvratného poselství. Pravda se nedá umlčet, natož zašlapat, a hráz pomalu praská, přátelé,“ dodal muzikant.

VIDEO: Dnes Ortel, zítra Hitler: Banga protestuje proti rasismu. „Proč se neozval i Koranteng?“

Video
Video se připravuje ...

Dnes Ortel, zítra Hitler: Banga protestuje proti rasismu. „Proč se neozval i Koranteng?“ David Turek, Jan Jedlička

Vše o anketě Český slavík čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
34 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Ortel a rasismus podle Bílé a Vondráčkové: Nekritizujte ho nahlas, berte to s humorem David Turek, Jan Jedlička