Nejdříve byla Ivanka v péči doktorů kvůli údajné Chrohnově chorobě. Jenže léčba nezabírala a posléze vyšlo najevo, že její problémy ve skutečnosti způsobovala rakovina. „Mám břicho plné nádorů,“ prozradila před časem Devátá, která měla velký strach.

Zákeřná choroba se ostatně stala osudná jejímu exmanželovi, legendárnímu herci Josefu Vinklářovi (†76). „Doufám, že rakovina nepřeskakuje z kolene na koleno,“ strachovala se herečka hlavně o syna Adama, kterého má právě s představitelem doktora Cvacha z Nemocnice na kraji města.

Devátá měla ale nakonec větší štěstí. Při operaci jí lékaři sice museli odříznout kolem dvaceti centimetrů střeva, ale naštěstí nebylo nutné žádné ozařování. Jediné, co se dál nelepšilo, byla rána po zákroku. Ta se nehojila kvůli bakterii Staphylococcus aureus, tedy zlatému stafylokokovi.

„Jsem na infuzích, ale nedaří se jim ho z těla stále vyhnat ven. Zlatého stafylokoka jsem chytla už potřetí v životě. A věřte mi, že se obávám toho nejhoršího. Zapudit ho je velmi složité a především u mne,“ popisovala v srpnu představitelka docentky Wágnerové z Rodinných pout (později Velmi křehkých vztahů).

Nyní se ale naštěstí situace obrátila k lepšímu. „Už je dobře. Podařilo se to vyléčit a mohla jsem jít domů. Teď se pomalu dávám dohromady, hlavně chodím mezi lidi, to mi pomáhá," pochlubila se Ivanka týdeníku Sedmička. Po více než čtyřech měsících ve špitále si návrat do života náležitě užívá. Ráda tak přijala pozvání na synovcovu svatbu a připila si i na zdraví na narozeninách svého bratra.

Autorka mnohých knih se tak už zase dívá na svět se svým pověstným optimismem. „Lidi mi dodávají energii. Taky mě zastavují na ulici, přejí mi zdraví a jsou moc milí. To je tak hezké, když víte, že vás mají lidi rádi,“ rozplývala se Devátá, která už se dokonce vrátila i k práci. „Snažím se odpočívat, ovšem už mám až do konce roku nasmlouvané besedy v knihovnách, kulturácích jsem za to moc ráda. Publikum mi chybělo,“ dodala pro Sedmičku.

VIDEO: S rakovinou se potýká také herec a dabér Jiří Pomeje(52). Podívejte se, jak probíhá jeho ozařování.

Video
Video se připravuje ...

Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii! Dan Černovský

Fotogalerie
38 fotografií