„Nemyslím, že bych si teď hrál na nějakou hvězdu. Beru pozitivně, že mám možnost zaujmout díky televizi ještě širší veřejnost než muzikálem,“ uvedl v rozhovoru pro Týdeník Televize Kopečný s tím, že náhlý nárůst slávy už si jednou zažil. V šestnácti letech se přihlásil do soutěže Česko hledá SuperStar. „Dostal jsem se mezi deset nejlepších a tehdy jsem měl pocit, že jsem slavný,“ vzpomíná.

„Naštěstí přišel děda, dal mi pohlavek a řekl, ať se rychle vrátím na zem, že jak rychle to přišlo, tak to zase rychle odejde. Měl pravdu. Za dva měsíce bylo ticho po pěšině a já pochopil, že je čas začít na sobě makat,“ vysvětlil Honza, který si dědovu moudrost připomíná i teď, kdy působí ve čtvrté řadě show Tvoje tvář má známý hlas.

Nabídka na účinkování ho potěšila, přesto si ji prý musel trochu promyslet. Bál se totiž, že nebude náročné proměny v interprety zvládat, jelikož na nastudování role tu má jen týden, zatímco v divadle delší dobu. „Dost jsem o sobě pochyboval, ale teď jsem za tu příležitost moc rád. Je to náročnější, než jsem si myslel. Asi nejnáročnější, co jsem zažil,“ říká sympatický fešák, který si zakládá na svých dlouhých vlasech a vypracované postavě, na které maká v posilovně.

VIDEO: Dlouhovlasý fešák Jan Kopečný v Tváři: Mám strach o své vlasy!

Video
Video se připravuje ...

Dlouhovlasý fešák Jan Kopečný v Tváři: Mám strach o své vlasy! 

Na ni teď ale nemá tolik času a navíc kvůli vytíženosti tak trochu zanedbává i divadlo. „Tvář mi trošku mění pracovní plány. V připravovaném muzikálu Muž se železnou maskou jsem dostal hlavní roli Ludvíka, ale s ohledem na vytíženost spojenou s Tváří nemám čas zkoušet, takže se muzikálu budu naplno věnovat až po Tváři, kdy opadne současný každodenní dril,“ stěžoval si pro Týdeník Televize Kopečný.

Přitom na důkladnou přípravu už zrovna moc času nemá, generálka muzikálu má být již na konci října a samotná premiéra pak v listopadu. Naštěstí má ale představitel francouzského krále hned dvě alternace, Davida Gránského (25) a Vojtěcha Drahokoupila (22).

VIDEO: Dlouhovlasý fešák Jan Kopečný: Tohle má být Gott za mlada?

Video
Video se připravuje ...

Dlouhovlasý fešák Jan Kopečný: Tohle má být Gott za mlada? David Turek, Jan Jedlička

Kromě této novinky hraje ale i v dalších muzikálech, v Divadle Broadway ztvárňuje také Nicolase v Angelice či D’Artagnana ve Třech mušketýrech, v Hudebním divadle Karlín pak zase hraje v muzikálu Čas růží. Díky němuž si mohl ostatně zazpívat s božským Karlem Gottem (78), což byl prý vždy jeho velký sen.

VŠE O SHOW TVOJE TVÁŘ MÁ ZNÁMÝ HLAS ZDE>>

Fotogalerie
30 fotografií