I když mají policisté k dispozici kamerové záznamy z Karlova mostu z doby, kdy z něj spadl herec Jan Tříska do Vltavy, nedokáží přesně sdělit, co se vlastně v onu osudovou chvíli stalo a jak se legendární umělec ocitl v řece. 

„Dosud zjištěné skutečnosti inklinují k tomu, že se jednalo spíše o nešťastnou náhodou než o cílené jednání 80letého muže,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Policisté přesto na případu dál pracují a hledají svědky. „Prosíme každého, kdo se v sobotu kolem 16. hodiny zdržoval na Karlově mostě, v jeho okolí i např. jako pasažér výletní lodi a pořizoval si jakékoliv foto či video záznamy nebo byl svědkem události, ať se přihlásí policii prostřednictví linky 158,“ dodal mluvčí.

Záznamy z bezpečnostních kamer totiž nejsou policii moc platné. „Některé kamerové záznamy máme, nicméně ty buď vůbec situaci nezachycují, nebo značně nezřetelně. Proto prosíme svědky. Nelze to z těch záznamů, které máme k dispozici, vykoukat,“ řekl pro Aktuálně.cz Hulan.

Okolnosti Třískova pádu z mostu zjišťujeme! Byli jste jeho svědky? Napište na tip@blesk.cz!

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Legendární herec v sobotu odpoledne spadl z Karlova mostu přímo do řeky Vltavy. I když byl vytažen z vody dvěma cestujícími z výletní lodi a do nemocnice odvezen s obnovenými životními funkcemi, stejně svým zraněním v noci z neděle na pondělí podlehl. 

Na veřejnosti se vyrojily spekulace o tom, že šlo o sebevraždu. To však vyvrátil herec a režisér Jiří Mádl, se kterým měl v pondělí Tříska začít točit, a také ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský„Myslím, že na Karlův most šel proto, že tam měl takové místo, na které vždycky položil dlaň. Jako herec byl pověrčivý a věřil, že mu to pomůže, aby svoji práci odvedl dobře,“ vysvětlil Blesku Hrušínský, podle kterého je Tříska nenahraditelný.

Video
Video se připravuje ...

Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu Youtube

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

Vše o smrti Jana Třísky čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
46 fotografií