Tragicky zesnulý Jan Tříska byl herec s velkým H. To ostatně dokazuje také vzpomínka jeho přítele a kolegy Jana Hrušínského. „Honza měl premiéru s hrou Měsíc na vsi. V ten stejný den se vyboural, když jel z barrandovských ateliérů a zlomená tyč od volantu mu vnikla do krku,“ popsal svoji vzpomínku Hrušínský.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Tříska (†80): V posledním rozhovoru pro Blesk litoval, že nedostává ceny... Petr Macek, Petr Soukup

Tříska byl však výjimečným člověkem, který byl zodpovědný a nechtěl nechat své kolegy ve štychu. „Premiéru nezrušil. Nechal se do Národního divadla večer přivést sanitkou a představení odehrál, přestože v zákulisí stáli lékaři a dávali mu injekce,“ řekl v rozhovoru pro DVTV herec. „Tehdy mi bylo 10 let, ale přesto to ve mně zanechalo hluboký dojem. On byl přítel s mým tátou, takže jsem ho měl možnost poznat blíž i mimo divadlo. Byla s ním vždycky hrozná legrace,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu Youtube

Co se týče aut a autonehod, měl Jan Tříska tak trochu smůlu. Před dvěma lety se vyboural v Americe a tato událost byla také spojena s Janem Hrušínkým. Kvůli ní totiž musel přerušit s Divadlem na Jezerce spolupráci. Což ho tehdy neskutečně mrzelo. 

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Herec Jan Tříska spadl v sobotu odpoledne z Karlova mostu. Na hladině Vltavy ležel dlouhé minuty, než se k němu dostali dva cestující z výletní lodi, kteří se ho pokusili zachránit. Podařilo se jim navrátit mu životní funkce, bohužel však slavný herec později zemřel v Ústřední vojenské nemocnici.

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

Vše o Janu Třískovi čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
48 fotografií