V sobotu první informace hasičů i policie o neštěstí na Karlově mostě uváděly, že neznámý muž do řeky skočil. Dotyčného muže následně z vody vytáhli dva cestující z okolo projíždějící lodi. Nejevil známky života, nedýchal a byl v bezvědomí. „Oba zachránci ho proto za pomoci telefonických instrukcí operátorky záchranné služby oživovali až do příjezdu záchranářů. Ti ho přebírali už s obnovenou srdeční funkcí,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Záchranáři poté pacienta uvedli do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a převezli ho do Ústřední vojenské nemocnice. Až poté se provalilo, že se jednalo o legendárního českého herce Jana Třísku, který byl v Praze, protože měl od pondělí natáčet nový film s Jiřím Mádlem. Ten na sociální síti uvedl, že Janův pád do řeky nebyl pokus o sobevraždu.

„Honza Tříska byl v perfektní kondici a těšil se na velikánskou roli. Poslední měsíce nežil ničím jiným. Představa, že by přiletěl z Kalifornie, absolvoval kostýmní zkoušky a šel ukončit život, je naprosto hloupá. Vymstil se mu jeho rituál návštěvy Karlova mostu, který dělal před natáčením každýho novýho filmu,“ napsal na Facebook Jiří Mádl.

„Z důvodu vážného zranění pana Jana Třísky jsme prozatím odložili natáčení filmu Na střeše. O situaci nemáme podrobnější informace a nebudeme se k ní vyjadřovat. Nový začátek natáčení řešíme a oznámíme ho prostřednictvím našeho PR servisu,“ sdělila v neděli mluvčí filmu Uljana Donátová. 

Prosím, nedělejme z tohodle výjimečně milýho a inteligentního člověka blázna,“ dodal Mádl.

Film Na střeše má být třetím scenáristickým (po Pojedeme k moři a komedii Celebrity s.r.o.) a druhým režijním počinem Jiřího Mádla, který absolvoval studia scenáristiky v USA. Jde o příběh osamělého starého pána, jemuž do života vtrhne Vietnamec. Tříska měl hrát hlavní roli. Mádl již musel projekt několikrát odsunout.

Fotogalerie
19 fotografií