Robert Johanson (66), který pracoval na Broadwayi a dalších světových muzikálových scénách, chtěl mít vše vypilované do posledního detailu. „V momentě, kdy máme pocit, že už je to hotové, tak Robert přijde s dalšími vylepšeními pro každou postavu. Takže se tady ještě nikdo ani na chvíli nezastavil,“ prozradil zchvácený Ledecký, který je spoluautor scénáře i hlavním představitelem Iaga (v alternaci s Petrem Vondráčkem).

Do poslední chvíle

„Jedeme v americkém režimu na minuty, od rána do večera, ale jsme dobře připraveni,“ říkal jen pár desítek minut před premiérou producent muzikálu Michal Mückstein. Nejnáročnější ze všech herců to měl Ledecký, který týden před premiérou ladil hudbu s orchestrem a na nic jiného neměl čas. „Ani obsazení premiéry zatím není jasné, mám teď spousty jiných úkolů. Petr Vondráček to dělá skvěle, tak je mi šumák, kdo bude hrát,“ dodal Janek. Ale asi nepřekvapí, že nakonec volba pro premiérový večer padla na něj...

Dva a půl roku zpoždění

Iago měl termín pražské premiéry stanoven už na 13. únor 2014, producentům však vypadl hlavní partner a projekt skončil dočasně u ledu. Dílo pak uvedli v Bratislavě, kde se hraje dodnes. Pražské představení se s bratislavským bude shodovat pouze ve výpravě.

Titulní postavou muzikálu Iago je zloduch z dramatu Williama Shakespeara Othello. Drama je přeneseno do současnosti. „Iago je bezpochyby nejzábavnější záporná postava, jakou Shakespeare vymyslel. Proti němu jsou Claudius z Hamleta nebo Richard III. úplní amatéři a začátečníci,“ řekl Ledecký. „Já mám jako většina lidí také raději kladné hrdiny, ale Iago je zkažený a zábavný současně, že si ho prostě musíte zamilovat,“ dodal.

VIDEO? Podívejte se na video s Jankem Ledeckým, kde komentoval svoji účast v pořadu Tvoje tvář má známý hlas!

Video
Video se připravuje ...

Janek Ledecký: O prachy mi v Tváři nejde! Neuvěříte, proč šel i do druhé řady. Markéta Reinischová, Petr Soukup