„Pár dní před porodem jsem ji potkal v kavárně, kde byla se svým otcem. A překvapilo mě, že pálila jednu za druhou!“ prozradil nedávno všímavý čtenář Blesku. Netrvalo dlouho a těhotná Prachařová musela do porodnice, i když do termínu jí zbývalo ještě 15 dní. Naštěstí vše dobře dopadlo a holčička Mia, kterou má Agáta s manželem Jakubem Prachařem (34), se narodila zdravá.

Jenže to tak vůbec nemuselo dopadnout. Tím, že kouřila i v těhotenství, si hodně koledovala. Podle odborníků totiž tento zlozvyk ohrožuje nejen matku, ale i nenarozený plod. Dokonce může způsobit i předčasný porod.

„Děti bývají častěji postiženy syndromem náhlého úmrtí novorozence. Kouření navíc zvyšuje výskyt zhoubných nádorů v dětství. Nejčastěji jsou to nádory mozku, leukemie a lymfomy. Častější jsou také alergie. V prvních letech života mívají děti kuřaček kožní ekzémy a astma dvakrát častěji než děti nekuřaček. Dále bylo prokázáno snížení intelektu, větší množství problémů s chováním, hyperaktivita, nedostatek pozornosti a podobně,“ vysvětluje gynekolog MUDr. Karel Přibyl.

Sama dvojnásobná matka, která má kromě miminka doma i šestiletého Kryšpína, se ale nyní hájí tím, že vše konzultovala s lékaři. „Jsem silná kuřačka a zkrátka přestat se mi nepovedlo, i když jsem to zkoušela,“ uvedla pro web Extra.cz modelka.

„Řešila jsem to s lékařkou, která mi doporučila snížení na tři, maximálně pět cigaret denně,“ doplnila s tím, že si prý její slova vzala k srdci. „Vše dopadlo dobře a jsem ráda. Víc ale o porodu zatím nechci prozradit, je to osobní,“ dodala Agáta (za svobodna Hanychová). O zdraví její Mii se ostatně postaral dědeček Jiří, který ji spolu s hrdým tatínkem Jakubem opravdu důkladně zapíjel.

Fotogalerie: Divoké zapíjení dcery Agáty Prachařové:…
108 fotografií

VIDEO: Těhotná Agáta Prachařová: Večírky a bary mi nechybí, pozoruji lidi s kocovinou!

Video
Video se připravuje ...

Těhotná Agáta Prachařová: Večírky a bary mi nechybí, pozoruji lidi s kocovinou! Blesk TV

VŠE O TĚHOTENSTVÍ AGÁTY PRACHAŘOVÉ ZDE>>

Fotogalerie
111 fotografií