Gregorová navštívila hřbitov na pražském Vyšehradě v den 5. výročí smrti manžela Radka Brzobohatého (†79). Temperamentní Slovenku doprovázela kamarádka a obě ženy si posléze u hrobu začaly fotit selfie. Rázem se začaly ozývat názory, že je to zneuctění památky legendárního herce.

„Absolutní neúcta k místu, kde je pan Brzobohatý pohřben!“ okomentoval počínání vdovy jeden z diskutérů na internetu. Další člověk se dokonce vyjádřil ve smyslu, že Gregorová „tančí na hrobě svého manžela". Sama herečka však všechnu takovou kritiku odmítá. „Je mi opravdu jedno, co si lidé myslí. Jde snad o mne a o Radka,“ řekla deníku Aha! Hana.

Své chození po hrobu vysvětlovala tím, že ho zkrátka chtěla uklidit a zkrášlit. „Jinak to nešlo! Dělám to tak pokaždé,“ hájila se s tím, že se o Radkovo poslední místo odpočinku pravidelně stará. Nesouhlasí tak ani s nařčením, že byla náhrobní deska špinavá. „Chodím za Radkem pravidelně a vždycky hrob čistím! Nemohu za to, že tam lidi nosí levný svíčky, které se připečou na náhrobní desku.“

Focení selfie na hřbitově pak podle ní není nic špatného. Brzobohatý by prý navíc byl rád, že je jeho manželka veselá. „Že se nad hrobem usmíváme? Tak to by se Radkovi naopak líbilo! Než odešel, říkal mi – chci veselý pohřeb, chci, aby se lidé smáli,“ ohradila se Gregorová, která se jeho přání tehdy snažila splnit a pozvala cimbálovku. Do smíchu jí ale nebylo.

Fotogalerie: Pohřeb Radoslava Brzobohatého a co se dělo…
84 fotografií

Podle psychiatra Jana Cimického mohlo být ostatně její nedávné křepčení na hřbitově snahou zpracovat žal. „Nejsmutnější chvíle mnoho lidí řeší skutečně polárními emocemi. To znamená protilehlými – jako když na pohřbu místo žalu panuje veselí a lidé jsou místo v černé v bílé. Nebo na hrobě nepláčeme, ale smějeme se. Lidé jsou různí a každý to má v sobě jinak,“ vysvětloval pro Aha!.

„Myslím, že by se Radek selfíčkům zasmál a byl by rád, že se nad ním nepláče. Jednou z Radkových stěžejních rolí byl Řek Zorba v karlínském divadle. Zorba se smál, když byl veselý, a Zorba se smál a tančil, když byl smutný,“ míní dokonce Cimický.

VIDEO: Gregorová s mladším přítelem: Rozchod na spadnutí

Video
Video se připravuje ...

Gregorová s mladším přítelem: Rozchod byl na spadnutí! Ale odpustila jsem mu! David Turek, Jan Jedlička


 

Fotogalerie
71 fotografií