Vydavatelství Naše vojsko, které se specializuje na válečnou literaturu a vydalo i Hitlerův Mein Kampf, uvedlo na trh sadu hrníčků s podobiznami různých osobností – mezi jinými třeba s Donaldem Trumpem, Vladimirem Putinem, Stalinem nebo Hitlerem. Právě v této společnosti se jako pěst na oko vyjímají hrnky s podobiznami Jaromíra Jágra, Václava Havla nebo třeba právě Gotta. Na reklamním letáku si ovšem Gott vysloužil „čestné místo“ hned vedle nenáviděného vůdce nacistického Německa.

A Gott se právem zlobí. Čemu propůjčí jméno, si pečlivě, až úzkostlivě vybírá, a vždy se jedná o výrobky nejvyšší jakosti. Už dlouhá léta má svoji podobu i jméno chráněno ochrannou známkou, a nikdo jej nesmí zneužít – navíc pro kšeftování s takto pochybným spojením. „Pan Karel Gott nedal souhlas s pořízením ani užitím jeho podobizny na zmíněné produkty. Proto se poradí se svým právním zástupcem na dalším postupu,“ řekla deníku Aha! Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

O použití své podoby podle všeho neví ani Jaromír Jágr (45), a Dagmar Havlová (64), která se stará o neposkvrněný odkaz prezidenta Václava Havla (†75), by se asi také divila…

Fotogalerie
49 fotografií