Že žongloval i s myšlenkami na dobrovolný odchod ze života, někdejší stoper Sparty, Fiorentiny, West Hamu a také českého národku přiznal během nedávného škádlení s protekčním frackem Pavlem Novotným (36). „Jestli mě někdo zachránil před chlastem a sebevraždou, je to Kačka,“ napsal mu, když se zastával své současné přítelkyně Kateřiny Kristelové (37).

 „Přišel jako spráskanej pes…“ kývla ona na souhlas. Navenek Řepka chodí s bradou hrdě vztyčenou, rozhlašuje, že žije nádherný život, který mu všichni mohou jen závidět. Jaká je realita? To ví jen on sám. Z veřejně dostupných zdrojů je ale jasné, že moc růžová nebude…

Pět pojistek

Kupříkladu v katastru nemovitostí je s jeho jménem svázán jen jeden byt, luxusní apartmán nedaleko pražské Stromovky, který ovšem po jeho odchodu k modelce Erbové zůstal první ženě Renátě (43) a dětem. Ač jsou už rozvedeni, byt je dál veden jako jejich společné jmění, visí na něm ovšem hned pět exekutorských »plomb«! A to výhradně kvůli Tomášovým dluhům!

Své pohledávky řeší zástavním právem exekutorským jak jeho první žena, tak dospělá dcera Veronika, jeho poslední fotbalový zaměstnavatel, finanční úřad (= stát) a rovněž jedna inkasní, neboli vymahačská agentura! Jde o zápisy provedené v posledních dvou letech s celkovou výší pohledávek 3 029 418 Kč!

Neplatí alimenty

A těch pojistek proti prodeji bytu brzy bude asi ještě víc. Proti Řepkovi jsou v současné době vedena ještě další čtyři exekuční řízení za dalších asi 200 tisíc. Je přitom zřejmé, že za některým bude stát jeho druhá »ex« Vlaďka Erbová (36). „Pan Řepka dlouhodobě nehradí výživné na syna, které mu bylo soudem určeno. Proto je dlužné výživné vymáháno exekučně,“ svěřila Blesku modelčina advokátka Karolina Zelinková už v srpnu.

 

Názor odborníka

Dluhy, pro které jsou vedeny exekuce na nemovitost, jdou výhradně za panem Řepkou. Na druhé straně, nemovitost je stále vedena ve společném jmění manželů, ačkoli manželství pana Řepky bylo rozvedeno. Důvodů k tomu ale může být víc – nevyjasněné vlastnické vztahy k nemovitosti, nevíme, jak rozhodl soud ohledně vypořádání majetku manželů Řepkových, v jakém stavu jsou exekuční řízení, zda byly podány námitky nebo opravné prostředky či zda nemá pan Řepka sjednány splátkové kalendáře. Vzhledem k tomu, že exekutor má možnost vybírat z více možností vymožení pohledávky, může zvolit i jiný způsob než dražbu nemovitosti, např. může dlužné peníze strhávat z platu nebo jiných příjmů, ačkoli samozřejmě nemovitost v rámci exekuce postihne. Může se jednat také o to, že už dražba byla vyhlášena, ale nikdo se do ní nepřihlásil, takže byla marná, nebo se z nějakých důvodů neuskutečnila…

JUDr. Martin Šváb, ředitel právního oddělení Provident Financial

Fotogalerie
20 fotografií