Další filmové hity, na kterých se Markov podílel, třeba trilogii Slunce, seno..., tu najdete nejen v hromadách scénářů, ale i v desítkách plakátů na stěnách. Asi nejzajímavější je ten nejskromnější, na film Slunce, seno, erotika. Vypadá, jako by si ho někdo vytiskl na domácí tiskárně!

A skoro to tak bylo, tento Troškův trhák podle Markovova scénáře byl totiž prvním českým filmem, který byl natočen za soukromé peníze, a produkční z úsporných důvodů nechal udělat plakáty v kvalitě jako na vesnickou tancovačku.

Sama Markovova vila nedaleko Slap je pozoruhodnou stavbou. Vymyslel ji Stanislav Picek. Tento architekt kdysi chodil do školy s Petrovou první ženou. Pak se uplatnil ve světě, paláce stavěl dokonce pro někdejšího íránského císaře Rézu Pahlavího.

Posléze budoval stavby v USA. Když se vrátil, navrhl například OC Nový Smíchov, ale taky dům Petrovi. „Naštěstí jsme i po těch letech zůstali dobrými kamarády, jinak bych se nedoplatil,“ přiznává s úsměvem scenárista, jak přišel ke svému zvláštnímu domu.

VIDEO: Jak bydlí Radek Banga alias Gipsy? Ukázal svou prvorepublikovou vilu!

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí Radek Banga alias Gipsy? Ukázal svou prvorepublikovou vilu! Thomas Kruchina, Jan Jedlička

Fotogalerie
13 fotografií