Štěpánka o svých někdejších zdravotních problémech promluvila v rozhovoru pro web krásná.nova.cz. „Měla jsem s postavou v pubertě velké problémy, opakovaně jsem si prošla anorexií a bulimíí,“ svěřila se mladá herečka s hlubokým pohledem.

Její kamarádky už před ní mají zakázáno mluvit o dietách, ale sama už má dávno jasno. „Mám svoje tělo ráda, naslouchám mu a žádnou dietu neřeším,“ uvedla Štěpánka s tím, že sice ráda vaří, ale kvůli práci nemá moc čas, a nakonec se tak častěji stravuje v restauracích.

„Na Instagramu mě sleduje 10 000 lidí a z toho je 70 % žen ve věku 15-18 let a to je přesně věk, kdy se nejčastěji objevují poruchy příjmu potravy, a proto se snažím být jim dobrým vzorem a nemotivovat je k přísnému hubnutí a nezdravým dietám, takových holek je až až,“ dodala pro web krásná.nova.cz představitelka Šárky Šedivé z Ordinace, která se snažila uhnat doktora Hanáka v podání Radima Fialy (46).

Na svém profilu pak Fingerhutová také zveřejnila část rozhovoru s popiskem: „Něco autorizovanýho, tak to ráda sdílím.“ Odhalila ale, že ani dnes se sebou není ještě zcela spokojená. „Přiznávám se, jako každá holka se někdy cítím v nějakým kousku oblečení blbě... Ale to je ten tlak, na nás jako na herečky, na nás ženy,“ napsala filmová dcera Alice Bendové (43) a Martina Dejdara (52) v Kameňáku 4 a Vánočním Kameňáku.

Posléze poradila svým fanynkám, aby si nebraly vzor z nikoho, kdo očividně nějakou poruchou příjmu potravy trpí. „Věřte mi, že takovej člověk není šťastnej. Nejlepší je takový lidi nesledovat. Motivujte se lidma, který jsou tou správnou motivací,“ radila křehká blondýnka, která varuje i před přílišným srovnáváním. „Jezte to, co vám dělá radost a po čem se cítíte dobře. Hubnutí nikdy nevyřeší vaše problémy,“ dodala na závěr.

Podobné zážitky, jaké Štěpánka prožívala ve skutečnosti, nyní před kamerou čekají její kolegyni Simonu Lewandowskou (18). Přítelkyně Zdeňka Piškuly (19) teď musí v rámci role Emy Rytířové v Ordinaci předstírat přejídání i zvracení.

VIDEO: Štěpánka si zahrála ve filmu Dvojníci. Její vysněnou rolí je prý ovšem princezna...

Video
Video se připravuje ...

Okatá blondýnka z filmu Dvojníci by si ráda zahrála princeznu: Líbila by se vám? Tereza Kovářová

Fotogalerie
33 fotografií