„Když jsem byl teď poprvé od ozařování na kontrole, můj pan doktor Tomáš Filipovský mi v Ústřední vojenské nemocnici strčil do krku kamerku a řekl: Dívej se tady se mnou na tu obrazovku,“ popsal Blesku Pomeje.

Měl přitom stále hrůzu v hlase. Není divu. „Viděl jsem, že ty rakovinové buňky, které byly bílé, vymizely. Hlasivka byla čistá. Objevily se tam ale takové malé bouličky. Co to je, může pan doktor zjistit asi tak za dva týdny. Až mi krk po ozařování úplně splaskne,“ pokračoval Pomeje s tím, že je možné, že bouličky mohou avizovat ještě zbytek rakovinových zárodků.

„Ale nemusí, to se uvidí. Pokud tomu tak ale bude, čeká mě další ozařování,“ míní Jiří. Bouličky mohou ale znamenat i fakt, že se rakovina vrací. „Potom jdu nemilosrdně pod kudlu, budou chemoterapie a je to všechno v háji. Hlas ztratím navždy,“ netají producent. Pomeje přiznává, že sám má z lékařského verdiktu, který přijde co nevidět, velký strach.

„Nespím, pořád se mi všechno honí hlavou, jsem z toho dost unavený,“ netají. Gely na krk, které mu zprostředkovala Bára Kodetová (46), prý ale zázračně pomohly. „Ozvala se jí nějaká paní, že mi je dá gratis. Je to od nějaké francouzské firmy, kterou tady zastupuje. Já bych na ně neměl ani omylem,“ přiznává Jirka, který se teď rozhodl užívat THC, tedy extrakt z konopí nazývaný Fénixovy slzy. „To jako prevenci, chci udělat všechno pro to, abych hlas neztratil. Bez něho jsem nahraný,“ říká Pomeje.

Aby se mu hlas vrátil na 90 procent, víc už to prý nikdy nebude, bude trvat minimálně rok. Do té doby bude Jiří, který se hlavně živil jako dabér, bez koruny. „Proto teď obíhám úřad práce a sociálky. Nemůžu všechno nechat na manželce. Nabízejí mi různé práce zedníků, skladníků, tak něco z toho začnu dělat. Tam hlas nepotřebuju. Nejdřív ale musím počkat na konečné lékařské výsledky,“ uzavírá celou smutnou věc Jirka.

VIDEO: Takhle vypadalo ozařování Jirky! Probíhalo na dětské onkologii!

Video
Video se připravuje ...

Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii! Dan Černovský

THC – tetrahydrokanabinol

THC je primární psychoaktivní složkou v konopí. THC napodobuje funkci hormonu Anandamide, neurotransmiteru, který je produkován lidským tělem. Efekt vyvolaný použitím konopí je způsoben tím, že se THC váže na CB1 receptory v mozku. THC působí proti bolestem, zánětům nervů a podporuje růst nervů. Studie také ukazují jeho schopnost bránit růst rakovinových buněk. THC působí přibližně stejně na CB1 i CB2 receptory.

VŠE O JIŘÍM POMEJE A JEHO RAKOVINĚ ZDE>>

RAKOVINA HRTANU: PŘÍZNAKY, LÉČBA, PREVENCE

Fotogalerie
45 fotografií