S čím jste ze společné domácnosti odešla?

Pobrala jsem jen pár zimních věcí, jinak nic. Doufala jsem totiž, že se všechno vyřeší mnohem rychleji, jak by to člověk mezi dvěma dospělými lidmi očekával. Že to bude probíhat úplně jinak. První byt, kam jsem se odstěhovala, byl jen takové provizorní řešení. Sehnala mi ho narychlo blízká kamarádka, která o mé situaci věděla. Nakonec jsem v něm zůstala mnohem déle, než jsem původně předpokládala. Když se začalo ukazovat, že je nějaký rozumný konec toho všeho v nedohlednu, začala jsem pro nás hledat něco blíž ke škole a vyhovujícího našemu soukromí. Nedávno jsme se přestěhovaly. (se sedmiletou dcerou Margaritou - pozn.red.)

O vás se ví, že jste měla ráda hezké značkové věci – boty, kabelky… To všechno jste ve svém bývalém domě nechala?

Některé jsem si vzala, ale protože jsem byla v těžké finanční situaci, tak jsem spoustu z nich prodala. Ze začátku jsem si nějaké peníze musela půjčit, netajím se tím, že mám stále dluhy. Proto se snažím ty své dražší kousky rozprodat. Nelpím na nich, peníze jsou pro mě teď důležitější.

Byla jste zvyklá žít v určitém luxusu. Jak berete ten přechod do podstatně skromnějších podmínek?

Pro mě je luxus především svoboda a té se teď snažím dosáhnout, takže to vnímám spíš obráceně. Ztráta materiálního zázemí pro mě není nic dramatického, v tom nevidím žádný zásadní problém. Vždycky jsem se o sebe uměla postarat a jsem si jistá, že to tak bude i v budoucnu.

Krom toho, že rozprodáváte své osobní věci, jak jinak svou finanční situaci řešíte?

Začala jsem učit v jazykové škole a chystám jeden nový projekt, o kterém zatím nechci mluvit. Potřebuju vydělávat víc peněz.

Manžel se oháněl tím, že jste spoustu peněz utratila za bodyguardy. Je to tak?

Řekla a napsala se spousta věcí a spousta z nich není pravda. Fakt je, že jsem potřebovala ochranu, už jen proto, že manžel vše medializoval. Přesné důvody nechci rozpitvávat. Nešlo o žádnou početnou ochranku, šlo o jednoho jediného člověka, který mi různými způsoby pomáhal. Situace se různě měnila a strach jsem měla a průkazně ještě mám.

VIDEO: Petra Paroubková poprvé promluvila: Jsem single a o novém muži neuvažuji! 

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková poprvé promluvila: Jsem single a o novém muži neuvažuji! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
42 fotografií