Nájemci ho prý celé měsíce tahali za nos, planě slibovali a oddalovali odchod. „Neplatili od února! Při jednáních slibovali, že zaplatí. Pak říkali, že už je suma zaslaná, ale prostě jenom zdržovali...“ prozradil Hrušínský Blesku. Přestože konkrétní částku nechce sdělit, podle našich zjištění je to od února minimálně půl milionu korunu!

Po nás potopa

Na radu své právničky jim tedy dal z podniku výpověď. „Měli se vystěhovat v červnu, ale odešli až posledního července. Navíc restauraci při odchodu zdevastovali!“ stýská si principál. Podal tedy žalobu, načež právní zástupkyně zjistila, že neplatiči dluží personálu i na dalších adresách, kde podnikali!

Nejhorší je, že divadlo bylo nuceno uhradit státu v plné výši DPH i z neobdržených peněz a za prostory restaurace hradit pravidelně nájem městské části Praha 4. „Divadelní provoz to komplikuje natolik, že musíme u dvou premiér pozastavit jejich uvedení,“ informoval Hrušínský. Konkrétně jde o komedii Je úchvatná!, kterou už rozezkoušel Jan Hřebejk (50), a divadelní adaptaci Jirotkova Saturnina v režii Petra Vacka (52).

HERCI STOJÍ ZA NÍM

V obou chystaných inscenacích hraje Jitka Sedláčková (56). „Teď mám ještě divadelní prázdniny. Pak se uvidí. Jan Hrušínský je nejlepší principál, kterého znám, a budu při něm vždy stát,“ svěřila herečka Blesku.

ZMĚNA K HORŠÍMU

Paradoxní je, že Jan Hrušínský v roce 2011 nájemce divadelní restaurace vyměnil. Tehdy před šesti lety se domníval, že za lepší...

VIDEO: Zpověď Jana Hrušínského, který unikl smrti! Jeho žena se bála, že umře!

Video
Video se připravuje ...

Zpověď Jana Hrušínského, který unikl smrti! Jeho žena se bála, že umře! Hana Höschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
18 fotografií