Jde ze seriálu do seriálu a z filmu do filmu, o rolích v divadle nemluvě. Přesto byl herec, nyní v televizi vystupující například jako vyšetřovatel Oliver Hajn z Kriminálky Anděl, donucen vyhlásit osobní bankrot, aby uchránil svůj majetek před exekuční dražbou.

Taclík své dluhy nepopírá. V řádu statisíců dluží jak finančnímu úřadu, tak zdravotní i komerční pojišťovně. Další sekeru 1,5 milionu má u společnosti, která odkoupila jeho dluh od banky a vymáhá na něm peníze sama.

Herec se za své dluhy zaručil bytem 1+1 v pražských Strašnicích, kde má dosud i trvalý pobyt. Věřitelé by ho nejraději prodali, a získali tak své peníze zpět. Taclík se ale na poslední chvíli rozhodl, že radši vyhlásí osobní bankrot a pokusí se dluhy splatit bez nutnosti prodeje střechy nad hlavou.

Jeho potíže s penězi začaly v roce 2004, kdy se upsal vymahačské firmě, která odkoupila jeho nesplacenou pohledávku od banky. Přesto – nebyl bez práce a výčet jeho rolí je obrovský. Ani tak se mu za posledních třináct let nepodařilo z dluhové pasti vymanit, přičemž musel herec vydělat značné jmění.

Natočil 35 celovečerních a televizních filmů, účinkoval v sedmé řadě show StarDance, hrál v 16 seriálech od vyšetřovatele Olivera Hejna v Kriminálce Anděl přes Čtvrtou hvězdu, Případ pro exorcistu, Atentát, až po nejnovějšího Kapitána Exnera. O honorářích z Dejvického divadla, kde hraje, nemluvě...

Kolik komu dluží:

Zdravotní pojišťovně 331 727 Kč

Finančnímu úřadu 570 689 Kč

Komerční pojišťovně 15 130 Kč

Vymahačské firmě 1 500 000 Kč

Celkem: 2 417 546 Kč

VIDEO: Marek Taclík tipuje: StarDance vyhrají Maruška Doležalová a Marek Zelinka

 

Video
Video se připravuje ...

Marek Taclík tipuje: StarDance vyhrají Maruška Doležalová a Marek Zelinka Adriana Krátká

Fotogalerie
22 fotografií