Pavlík na tom nebyl zdravotně nejlépe už v půlce minulého týdne. Ve středu skončil se srdeční slabostí v nemocnici a před víkendem se jeho stav ještě zhoršil. „Bylo to vážné, byl kardiak, měl nemocné srdíčko,“ potvrdila i Heidi, která manžela ve špitále navštěvovala.

Jenže v den jeho smrti k němu už nesměla. „V sobotu ráno mě už k němu nepustili, čekalo se na nejhorší… Zemřel v sobotu přes den,“ líčila Janků, která z nemocnice jela do Štěpánova na Olomoucku na smluvený koncert na místních slavnostech. Právě tam ji smutná zpráva o smrti Iva zastihla.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel manžel Heidi Janků, skladatel Ivo Pavlík (†84): Ještě před pár týdny Heidi věřila. David Turek, Jan Jedlička

Leckdo by se v takové chvíli složil a vystoupení by zrušil. Interpretka pohádkového hitu ‚Když se načančám‘ tak ale neučinila. „Pořadatelé se dozvěděli, co ji potkalo,“ uvedla pro deník Aha! asistentka starosty Štěpánova. „Nabízeli jí možnost změny, ona ale chtěla koncert odzpívat. Má náš obdiv,“ dodala.

Heidi se zřejmě rozhodla držet známého pravidla „show must go on“ neboli „show musí pokračovat“. Možná že jí vystoupení i pomohlo, aby se nezhroutila. „Co jsem měla dělat jiného? Zpívala jsem de facto pro Ivoše,“ nechala se slyšet vdova, která dozpívala kolem sedmé hodiny a hned poté se rozjela zpět do Prahy.

Její první kroky vedly do nemocnice, kde si zpěvačka vyzvedla osobní věci po zesnulém manželovi. „Můj život už nikdy nebude takový, jaký byl s Ivoškem. Rána, kterou teď v srdci mám, a moc bolí, ta se asi nezahojí nikdy. Milovala jsem ho celým svým srdcem víc než 35 let. Člověk by neměl milovat tak moc, protože pak to strašně bolí,“ svěřila se Janků, která se za Pavlíka vdala v roce 1992.

Předtím byl skladatel již dvakrát ženatý, s první ženou Zdenou má dceru Yvonnu, syna Adama zase z manželství se zpěvačkou Věrou Špinarovou (†65). Ta před necelými pěti měsíci zkolabovala přímo na jevišti během vystoupení v Čáslavi a posléze zemřela, rovněž na selhání srdce.

VŠE O SMRTI VĚRY ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
61 fotografií