Nemoc se mu plete nejen do osobního života, ale i práce. „Nevím, jestli to má ještě někdo, třeba jsem výjimka, ale pro mne je nejhorší, když něco musím a nemůžu se ovládnout,“ prozradil zničeně představitel filmového Saturnina v rozhlase. Postěžoval si, že třeba říká na jevišti popadesáté naučený text a najednou mu do toho začne v mozku znít vlastní monolog, osobní hlas.

„Když je herec třeba na začátku normální, stane se pošahaným,“ vysvětluje si své potíže Vízner. Raději si našel odborníka, který mu pomáhá. Když v divadelní komedii Noc bláznů představoval jednoho z pacientů, muže s maniodepresivní psychózou závislého na lithiu (psychofarmakum podávané jako stabilizátor nálady), říkal k tomu na Radiožurnálu: „No, tak já hraju sebe, že jo, protože tam ten problém, kterej má ta postava, tak ten mám i já – peru se tam s mánií a depresí. Jen to musím dát do těch dvou hodin, protože jinak trvá třeba čtvrt roku mánie a čtvrt roku deprese...“ O hercových potížích ví své také jeho první žena Jana Šulcová (70).

Právě ty totiž stojí za jejich rozchodem. „U Oldy propukly maniodepresivní stavy. Byl hrozně nešťastný, prodělal velké trápení, před očima mu zemřel bratr. Nechci to rozebírat, ale po tom děsivém zážitku začal být protivný a zlý,“ popisuje herečka situaci z roku 1983, kdy na ostrově Elba uhořel Víznerův bratr Vladimír (†43)!

Přesto na herce ženy pořád letí. V roce 1997 se do něj zbláznila tehdy 25letá Vendulka Křížová, kterou po dvaceti letech a třech dětech nyní opustil kvůli jiné, 24leté ženě...

VIDEO: Vždy plachý Oldřich Vízner odhalil soukromí! Jak bydlí? To budete koukat!

Video
Video se připravuje ...

Vždy plachý Oldřich Vízner odhalil soukromí! Jak bydlí? To budete koukat! TV Barrandov

Fotogalerie
18 fotografií