Týden byl hospitalizován, měl vysoké horečky a velké bolesti. „Když jsem se dozvěděl diagnózu, nebylo mi všechno jedno. Tato nemoc je tak záludná, že se na ni i umírá,“ přiznal Blesku frontman skupiny Monkey Business poté, co ho z nemocnice propustili do domácího ošetřování. „Minimálně do konce srpna nesmím nic dělat, jenom bych měl ležet a spát,“ popsal. A to je to jediné, co můžeRuppert v boji s nemocí dělat.

Klíšťová encefalitida se nedá léčit dostupnými medikamenty. Teď je z nejhoršího venku. „Děkuji panu primářovi i celému personálu sušické nemocnice, kde se o mne skvěle postarali,“ vzdal hold odborníkům. Obavy má ale z možných následků. „Můžou se objevit celoživotní migrény hlavy i jiné chronické nemoci,“ uvědomuje si Matěj, který doufá ve vítězství nad nemocí a plnohodnotný návrat na pódia.

Nakazil ho komár?

Zdroj nákazy zatím nezná. „Nejsem si vědom, že bych jedl nebo pil rizikové potraviny. Klíště mě ale nekouslo, takže se domnívám, že jsem to dostal od komára,“ myslí si Matěj, který byl po letních festivalových koncertech hodně pobodaný.

VIDEO: Matěj Ruppert: Pár televizí jsem z okna hotelu hodil

Video
Video se připravuje ...

Matěj Ruppert: Pár televizí jsem z okna hotelu hodil Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
30 fotografií