Princezen si Švehlová zahrála hned několik, například v pohádkách O líném Honzovi, O Všudybylovi či Paví král. Jednoznačně nejslavnější je ale rozmazlená princeznička z Co takhle svatba, princi? a její hláska: „Babetka se píchla!“

Diváci si Babetku zamilovali, ačkoliv nepatřila mezi kladné postavy. Možná i díky písničce »Když se načančám«, která se posléze stala hitem. Tu ovšem místo Jarmily nazpívala Heidi Janků (54). Kvůli natáčení herečka riskovala dokonce i zdraví. „Na reverz utekla z nemocnice, abych to mohla natočit,“ přiznala Blesku s tím, že tehdy byla po operaci slepého střeva.

VIDEO: Heidi promluvila o zdravotních problémech manžela Ivoše Pavlíka

Video
Video se připravuje ...

Heidi o manželovi Pavlíkovi (84): Jeho zdraví se smrtí Špinarové nesouvisí! David Turek, Jan Jedlička

Od té doby uběhlo již jednatřicet let, přesto Jarmila vypadá stále dobře a málokdo by hádal, že už v únoru oslavila 61. narozeniny. Fotografové ji nedávno zachytili, jak si vykračuje po ulici v sandálcích na vysokém klínku. Světlé šaty pak navíc Švehlové odhalovaly skoro celé nohy, za něž by se nemusela stydět ani leckterá mladší dáma. Vzhledem k tomu, že měla herečka v ruce igelitovou tašku z obchodu s botami, je jasné, že si na elegantní obuv potrpí.

Její velkou vášní je ovšem malba, které se Jarmila začala naplno věnovat po smrti milované maminky. „Moc jsem si přála, aby mi dala nějak najevo, že je pořád se mnou, že neodešla,“ popsala kdysi s tím, že znamení přišlo právě v podobě malování. „Pro mě je malování fatální věc. Maminka strašně ráda malovala, ale nakonec se rozhodla pro balet,“ vysvětlovala Švehlová, která pořádá několikrát do roka výstavy svých děl.

Herectví ale nepověsila na hřebík úplně, kromě pár seriálových rolí hraje především na divadelních prknech. Působí v agentuře Harlekýn a před časem si pro sebe napsala i vlastní hru s názvem Zrcadla, kterou uvedlo divadlo Karla Hackera.

Zde se na jevišti setkala i se svým synem Robertem Hájkem (25), který se před kamerou poprvé objevil už v 8 letech a hned v titulní roli. Jednalo se o hraný film Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko, kde se zhostil role obrýleného Macha. Nedávno pak Robert zazářil též v seriálu Četníci z Luhačovic coby Martin Láska.

Švehlová též působí v dabingu, namluvila například zdravotní sestru Camillu v seriálu Nemocnice Chicago Hope či krásnou italskou herečku Ornellu Muti (62). Jarmilin sametový hlas též vypravěčsky dokresluje atmosféru českého seriálu Vlak dětství a naděje.

Fotogalerie
37 fotografií