Žádnou oslavu neplánoval, přihodila se jaksi mimochodem. Původně se oslava měla odehrát jen v rodinném kruhu, který je sám o sobě hodně široký. Jenže většina vnoučat tráví prázdniny na táborech, a tak rodina nakonec sezvala i pár přátel. „Dali jsme ale vědět opravdu jenom nejbližší partě,“ řekl Blesku syn Pavel Novotný (36).

Na mejdan na zahradě v Řeporyjích tak přijel Jan Rosák (69) s manželkou Jiřinou a František Ringo Čech (74). Ti věrní, kteří už od mrtvice v listopadu 2013 na svého kámoše nezapomínají. I když Petr Novotný těžko hledá slova, jeho oči mluvily za něj.

Za skupinu Fešáky, v níž Petr působil v roli jejich konferenciéra, textaře a příležitostného zpěváka, dorazili Tomáš Linka (71) a Antonín Kny (54). Kytaru nezapomněli, a tak se vzduchem prosyceným vůní grilovaného masa nesly staré country pecky. 

„Táta byl hodně překvapený, vůbec to nečekal,“ popsal dojemně Pavel. „V lednu nám málem umřel a teď si užíval kulatiny. Bylo to hodně emotivní, po všech těch problémech s ledvinami, srdcem a vládla pohoda a čirá radost ze života,“ dodal.

VIDEO: Co prozradil Pavel o zdraví svého táty?

Video
Video se připravuje ...

Pavel Novotný o zdravotním stavu táty: V lednu málem umřel, jak je na tom teď?  Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
19 fotografií